2023-02-14
台式火鍋開到成巷成市,但講到有邊爐打又有得打卡,就一定係荃灣呢一間別忘了喇,入面環境真心靚,喺櫻花樹下打邊爐兼打卡你試過未?🤪今次我哋揀咗90分鐘嘅Sᴇᴛ B M7澳洲和牛套餐,$268就已經可以任食任飲,嫌時間太急嘅話,仲有120分鐘選擇,呢度仲有A5宮崎牛賣,我哋都叫咗份嚟試下😝我哋揀咗鴛鴦鍋,台灣惹味沙茶湯同「別忘了」香濃豬骨湯,沙茶湯夠濃味,豬骨湯夠香夠清😚套餐包括澳洲極上M7和牛,精選牛板腱,西班牙栗飼豬梅片,日本鹿兒島茶美豚梅肉等等,由於邊爐配料款式眾多,我哋推介幾樣特別好食嘅比大家喇😆M7澳洲和牛花紋均勻,Sɪᴢᴇ夠大,而且唔會甩皮甩骨,塊塊都好完整,食落牛肉味道濃郁,肉質都算嫩滑😚 精選牛板腱呢款肉質就再嫩滑啲,但肉味就相對無咁濃喇A5宮崎牛啲紋理靚到癲,主打油脂香同入口即溶嘅感覺,輕輕一淥就食得,入口就溶化咗😍牛骨濃汁牛丸呢個丸類係比較特別啲,咬落係會爆出好濃牛味嘅濃湯😍 但食嘅時候真係要小心淥到個咀🤣呢度除咗一般嘅火鍋配料外,仲有特別啲嘅台式火鍋配料,例如甜不辣呀,米血糕呀嗰啲,可以滿足一下大家對台灣味道嘅想念🫰🏻雖然食到呢度都飽到七七八八,但呢度仲包咗任飲台灣手搖
M7澳洲和牛
精選牛板腱
呢款肉質就再嫩滑啲,但肉味就相對無咁濃喇
A5宮崎牛
牛骨濃汁牛丸
雖然食到呢度都飽到七七八八,但呢度仲包咗任飲台灣手搖同台式甜品放題,梗係點都叫返啲嚟試吓喇
朱古力雪糕配迷你窩夫
Sɪᴢᴇ係一人份,由蘭王蛋製成嘅窩夫超香蛋味,再配上朱古力雪糕,真係為呢餐畫上完美嘅句號😌
飲品方面都叫咗好幾杯手搖,平均質素都係中上水準,非常唔錯👍🏻👍🏻
除咗晚市任食火鍋之外,餐廳平日午市仲有60分鐘定量火鍋,真係放個Lᴜɴᴄʜ都可以走過嚟打個邊爐過下癮😏