2024-11-27
過多兩日就去日本旅行啦,但都忍不住要食返餐日本野先。今次約左3個fd,真係好耐無見啦,所以去間居酒屋吹下水先。裝修非常日式,餐廳都大,環境好舒適,好適合聚會。🐟刺身盛盒5點裏面有油甘魚、帶子、牡丹蝦、赤貝、托羅。托羅油脂爆棚好正。其它都好新鮮,魚生溫度控制得不錯。🍣海膽吞拿魚手卷海膽鮮甜無苦味,好多層次,加埋吞拿魚蓉、葱一起食有火花!值得encore👍🦐🦀海鮮天婦羅盛 超級推薦,實在太好食了。炸粉好薄又脆,入口即溶既感覺。裏面有大蝦、蟹鉗、帆立貝、魷魚、白身魚、紫菜海膽卷、秋葵、茄子、蕃薯、南瓜。醬汁係熱熱地既,有誠意。大蝦同紫菜海膽卷非常好食!🍢 串燒 我地點左 牛肉蘆筍卷、雞肉、免治雞肉棒、翠玉瓜、雞皮。第一次食到甘爽口的鷄皮,調味剛好。蘆筍脆口鮮甜,同牛肉好夾,而雞肉係好juicy。🥚芝士玉子燒玉子燒層次分明好juicy,中間有流心芝士好特別。🍶 一心清酒 :飲到有果香,容易入口,無苦味,朋友都幾鍾意。🍋陳年陳皮檸檬呢杯高質,又香又好飲。🥢一遊 🌏灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖
裝修非常日式,餐廳都大,環境好舒適,好適合聚會。
超級推薦,實在太好食了。炸粉好薄又脆,入口即溶既感覺。
玉子燒層次分明好juicy,中間有流心芝士好特別。
飲到有果香,容易入口,無苦味,朋友都幾鍾意。
呢杯高質,又香又好飲。
🥢一遊
🌏灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖