餐廳:

不枉此遊😋
QueenieLau0727
2025-09-13
關注
之前去過尖沙咀一遊,感覺食物品質唔錯,今晚嚟到灣仔分店再次回味呢間居酒屋嘅傳統與創新。🐙 八爪魚魚沙律 清爽鮮嫩,八爪魚口感彈牙,配搭爽口蔬菜及微酸醬汁,清新開胃。🍣 壽司十貫 包括海膽軍艦、吞拿魚蓉軍艦、吞拿魚赤身、鰤魚、鯛魚、牡丹蝦、帆立貝、魷魚、油甘魚同三文魚,款款都鮮味十足,壽司飯粒粒分明。海膽軍艦 細滑甜美,入口即化,海味濃郁。 吞拿魚蓉軍艦 鮮滑軟糯,酸甜平衡,層次豐富。 魷魚 爽脆有咬口,帶少少海味。帆立貝 嫩滑海鮮香,口感彈牙。牡丹蝦 鮮甜彈牙,甜味突出。 鯛魚 肉質結實嫩滑,味道清爽自然。 油甘魚 油潤甘甜,飯味融合。 三文魚 脂肪均勻,滑潤鮮甜。鰤魚 油脂豐盈,入口香滑,帶淡淡甘甜。赤身 肉質細膩,味道清新,經典口感。 🐟 鱚魚天婦羅 + 日本南瓜天婦羅 鱚魚天婦羅外酥內嫩,南瓜天婦羅甜味自然,炸得脆而不油膩。🥓 豚肉車厘茄串 豚肉烤得香濃多汁,夾著甜甜車厘茄,鹹甜平衡好開胃。🍗 免治雞肉串 雞肉串多汁嫩滑,帶香甜醬汁,口感豐富彈牙。🍗 蔥油炸雞 炸得金黃香脆,蔥油香氣濃郁,外脆內嫩,非常誘人。🍲 豆腐湯 清淡柔滑,豆腐嫩滑,湯底鮮甜暖胃。🍠 燒日本甜蕃薯 外皮焦香,內裡綿密甜美,天然甘香好舒服。🍚 泡菜炒牛肉石頭燒飯 泡菜酸辣刺激配牛肉香嫩,炒飯粒粒分明,香氣四溢。🍹 梅子梳打燒酌 梅子酸甜配梳打氣泡清爽,燒酌酒香圓潤,飲落解膩。查看更多
hungrydoggie
灣仔人氣日式居酒屋
hungrydoggie
2025-08-15
關注
今次同班朋友去咗灣仔 一遊 呢間日本餐廳,環境幾舒服,座位寬敞,燈光柔和,好適合傾偈聚餐。🍹 特飲推薦我哋試咗幾款特飲,柚子燒酌梳打 真係必點!酸甜平衡,好開胃。朋友叫嘅檸檬燒酌梳打就清新啲,而梅子燒酌梳打就甜甜地,適合鍾意梅子香嘅人。 🍣 前菜 & 刺身鮑魚沙律 好出色,🥗鮑魚煮得軟嫩,醬汁帶少少酸甜,好夾!蟹肉牛油果卷都唔錯,口感滑溜,牛油果同蟹肉比例啱啱好。刺身叫咗 白身魚薄切,師傅刀功一流,魚肉透薄得嚟唔會散,入口清甜肥美,配wasabi同醬油更提鮮。🍶試咗支「一心」清酒,酒味清澈透明,酒米香突出,帶少少獨特果香,口感清爽易入口,配串燒同刺身都好夾,尤其係同石鍋飯一齊食,更加提升味道層次! 食材新鮮,處理得好好。如果想飲清酒,「一心」係唔錯嘅選擇🍢 串燒系列 全部即叫即燒,熱辣辣上枱雞翼燒到皮脆肉嫩,咬落仲有肉汁,調味剛好豚肉車厘茄 豚肉油脂香濃,包住爆汁嘅車厘茄,口感好正! 燒牛肉包蘆筍 牛肉燒得香嫩包住爽脆蘆筍,清甜好夾,推薦! 🍤 天婦羅海鮮拼盤 💁🏻‍♀️海膽 大海老 魷魚 鱈魚 池魚仔 帶子 蟹柳 蕃薯 秋葵 茄子 南瓜好豐富,尤其紫菜海膽天婦羅外層酥脆,海膽鮮甜濃郁,紫菜增加咗口感層次!海老天婦羅,蝦肉彈牙,炸漿薄脆。野菜天婦羅 炸得恰到好處,保留咗蔬菜原味。 整體炸功出色,油溫控制得好好,配埋天婦羅汁,食落香脆但唔會膩🍚 石鍋飯生薑豚肉石鍋飯,上枱時仲滋滋聲,飯焦香脆,薑味溫和,豬肉入味,撈勻食真係好滋味!查看更多
鮑魚沙律
🏮 灣仔居酒屋!海膽天婦羅X石鍋飯
mmfoodntravel
2025-08-13
關注
同班friend摸上合和中心3樓 ,全落地窗望到灣仔街景,夜晚著燈超有feel~開放式廚房睇住師傅即炸天婦羅、手捏壽司,氛圍感秒穿東京! .🍤 海鮮天婦羅盛合:炸海膽震撼到尖叫!炸海膽外脆內流心,海味鮮甜大爆發,脆漿薄到透光! 海老彈牙過乒乓球,南瓜甜糯拉絲,秋葵咬開爆籽 ,蘸抹茶鹽食靈魂昇華✨ .🐟驚喜位係 白身魚刺身,魚鮮鎖死仲keep到嫩滑.🔥 炭燒三寶:送酒神器!豚肉車釐茄:焦香豚肉包爆汁車釐茄,酸甜肉汁雙重暴擊 牛肉蘆筍:和牛油花滲入爽脆蘆筍,嫩到唔使咬 燒雞翼:雞皮脆到「咔嚓」聲,秘製醬甜辣交織,encore三串唔夠喉! .🍚 石鍋飯雙雄:滾燙焦脆控必殺!生薑豚肉石鍋飯:上枱滋滋響!豚肉裹滿甜辣薑汁,撈勻溫泉蛋+脆鍋巴,焦香糯飯夾擊味蕾~ 泡菜牛肉石鍋飯:和牛油花×泡菜酸辣,飯焦脆過煲仔飯,罪惡感爆棚都要清碗! .🍶 刺身清酒CP:配白身魚鮮到好夾,易入口配柚子梅酒—— 梅子酸香引出魚嘅清甜,夾過夾子🤏 另推青柚沙冰冰涼解膩,飲完成個人refresh曬! 查看更多
roylam1222
可愛小朋友們一遊灣仔高質日本居酒屋料理
roylam1222
2025-07-30
關注
可愛小朋友們一遊灣仔高質日本居酒屋料理 灣仔的合和中心裝修重開多時都沒有機會到來,今天9位可愛的小朋友們就過來一間日本的居酒屋品嚐晚餐,人流都不少呢。居酒屋以木系裝潢配上暖黃的燈光,營造出摩登懷舊的氣氛,猶如置身在日本京都古色古香的環境。價錢都可以接受,食物種類頗多,有不少日本人都會光顧,可見其質素~ 八爪魚沙律八爪魚切至薄身,口感爽脆彈牙,配上師傅自家製的蕃茄酸甜醬汁及鮮味的三文魚籽 、木魚絲、蔥絲,更添開胃~ 壽司拼盤十點十款壽司:拖羅、三文魚、 魷魚 、牡丹蝦、海膽、白身魚、赤貝,全部都好新鮮甜美~值得一讚是海膽壽司,仍然帶有海水的甜品,頗有日本當地即場品嚐的水準~ 炸日本河蝦炸日本河蝦,又稱酥炸河蝦,是一道常見的日式料理,做法簡單,口感酥脆,非常適合搭配清酒或啤酒~ 串燒:雞翼、雞肉棒、牛肉車厘茄、翠玉瓜、燒年糕整體串燒的火候都掌握得宜,燒雞翼外脆內嫩,牛肉與車厘茄融合,簡單卻令人回味~最有驚喜就是日本燒年糕,煙韌彈牙又軟熟~ 蟹肉忌廉薯餅日本的蟹肉忌廉薯餅波波,蟹肉配以牛奶味忌廉餡料,軟滑細膩, 外層香脆而不太油膩,薯香皮脆,滋味無窮~ 豚肉豆腐煮日本的軟豆腐嫩滑可口,日本豚肉就爽口,加上草菇洋蔥及日式醬油,湯汁濃香鮮甜~ 滑蛋石鍋鰻魚燒飯日式鰻魚肥美多肉,滑蛋香甜滑溜,而且有大量焦脆的飯焦,今晚最飽肚的主食~ 奇異果乳酸梳打/Suntory黑啤清新果香的奇異果乳酸梳打,以及一杯爽口的Suntory黑啤,晚上小酌一番令人陶醉~ 一遊 (灣仔店)灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖 #一遊 #灣仔 #合和中心 #居酒屋 #日本菜#japanesefood #黑啤 #串燒 #日本河蝦 #壽司拼盤 #八爪魚沙律 #蟹肉忌廉薯餅 #豚肉豆腐煮#石鍋飯 #乳酸梳打 #wanchai #牛肉車厘茄#kumamon #kiwibird #藍毛毛 #浣熊 #久留米河童 #長臂猴  查看更多
ZenkiNg
灣仔合和高質居酒屋
ZenkiNg
2025-06-10
2K 瀏覽
關注
一遊灣仔皇後大道東183號合和中心3樓320-321號舖經開灣仔,老友推介高質居酒屋,環境舒適,食材新鮮,一番。😁金目鯛薄切刺身新鮮空運到港,鯛魚肉口感鬆軟,鮮甜的味道慢慢滲出,好味道!😍海膽吞拿魚壽司面層放了香蔥,新鮮海膽、赤身,內層有吞拿魚蓉,鮮味十足,魚油豐富,壽司飯口感煙韌,酸度適中,吃到中段,加子薑、醬油和 wasabi 提升層次,好正呀!😽海鮮天婦羅盛合盛合有炸蝦、帶子、魚塊、南瓜、鮮菇、秋葵和皇帝蟹棒,蝦肉新鮮爽滑,蔬菜新鮮爽口,蟹棒口感鬆軟,炸粉薄,加天婦羅醬汁和蘿蔔蓉效果更佳,推薦!😍免治雞肉、年糕燒即叫即製,年糕燒口感煙韌,雞肉鬆軟,醬汁惹味!😄芝士厚玉子玉子燒口感鬆軟,鹹度適中,佈滿香濃的芝士味,大滿足。😉炸豬扒即叫即炸,炸油新鮮,豬扒外層香脆,口感煙韌,沙律菜新鮮爽口。😋柚子豚肉石頭湯豚肉和蔬菜的精華融入湯中,鹹度適中,鮮甜好飲!😸生薑豚肉石頭燒飯配料有泡菜、紫菜、香蔥、洋蔥、芝麻和豚肉,將配料攪勻,焦香味慢慢滲出,配料新鮮。😺燒鰻魚飯原條蒲燒鰻魚份量十足,口感鬆軟,醬汁惹味,送飯一流,好味道!😻日本綠茶、藍莓茶、熱檸檬茶茶膽香濃,清香果味,檸檬新鮮,健康之選。😙荔枝燒灼酎梳打 香濃荔枝味,甜度適中,So chill。😃一遊 環境舒適夠氣氛好,食材新鮮高質,刺身壽司天婦羅正,侍應服務態度好,回頭率高。😎🤘🏻查看更多
fredalau
合和中心美味日本菜
fredalau
2025-09-30
關注
餐廳:一遊(灣仔)📍香港灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖今日去開灣仔區處理一啲特別事務,搞掂晒梗係食返餐好㗎啦,呢間「一遊」食物質素、環境氣氛同服務各方面都冇得輸😝~八爪魚沙律🐙好新鮮爽口,開胃一流👍~特選刺身拼盤 🐟有五款刺身嘅拼盤擺得好靚呀😍 鮪魚肥美軟滑,每片都切得厚薄啱啱好;赤身鮮甜,口感滑溜又有鮮味; 帶子鮮嫩多汁,清甜爽口係我心頭好;大蝦好新鮮,彈牙又肥美✨ ~海鮮天婦羅 🍤🦑炸得香脆唔油膩,海鮮鮮甜,配啲醬汁一流👍 ~燒魷魚配鱈魚子 🦑魷魚烤得彈牙,鱈魚子鹹香,配搭好正! ~ 豬肉餃子 🥟皮薄煎得香脆,肉多汁,食到本身的肉味,好味又開胃😆~湯豆腐湯豆腐清清地,配埋煎得香脆嘅餃子,完美配搭🍲🥟🍗 ~燒鰻魚、雞肉捲明太子、燒粟米兩串燒鰻魚好肥美;雞肉捲明太子鹹香濃郁;燒粟米甜甜哋,感覺好健康🌽~薑汁炒豬肉飯、 泡菜牛肉飯🍚薑味帶點辣,豬肉鮮嫩,飯粒香口,暖胃醒神;泡菜牛肉飯辣味都好適中,食落去有層次,飽足感十足!~飲品試咗巨峰乳酸梳打同鹽味荔枝梳打,夠氣又解渴,好refresh!🍇🍋 整體嚟講,呢度裝修雅致,氣氛舒服,食物擺盤精緻,服務一流,好享受嘅一晚❤️查看更多
AlcoholicFoodie_HK
灣仔合和居酒屋
AlcoholicFoodie_HK
2025-09-19
關注
灣仔合和三樓有一間人氣居酒屋,店內採用木系風格,而且座位寬敞,間唔中 lunch time 都會過嚟食,幾鍾意呢度好有日式居酒屋嘅感覺,但一直都未試過呢度嘅晚餐,今晚終於約到朋友過嚟飲下清酒暢聚下。😋 刺身盛合 5 點 + 壽司 10 貫 ~ 每款刺身都好,而且壽司師傅手勢俐落,飯嘅溫度啱啱好,唔會搶走魚嘅風頭。😋 野菜天婦羅盛合 ~ 天婦羅嘅外皮炸到好薄同香脆,有南瓜、甜薯、茄子、香蔥、青椒等等,可以品嚐到各種野菜嘅天然風味!😋 柚子豚肉石頭湯 ~ 柚子風味湯底幾特別,有淡淡嘅柚子香,味道清新,配搭嫩滑嘅豬肉更加滋味!😋 生姜豚肉石燒飯 + 牛肉泡菜石燒飯 ~ 兩個石燒飯一上枱已經聞到香氣撲鼻,加上飯底微焦,正!另外仲叫咗幾款串燒~ 牛舌、雞翼、雞肉京蔥串,燒得啱啱好,唔會太韌,保持外脆內嫩。🍶 神龍純米大吟釀 ~ 有好香熱帶果味,入口清爽無負擔,配刺身一流!查看更多
Polpolly18
灣仔鬧市中氣氛滿滿居酒屋
Polpolly18
2025-09-16
關注
約朋友食飯,日本菜通常都係一個好選擇灣仔呢間居酒屋充滿日本風情🪭入去坐底有種置身於日本既感覺🎏除左環境舒適,食物同樣高質由刺身、壽司到天婦羅、串燒,鍋物同石頭鍋飯每一款都非常好味出色✨大人既聚會當然少不了酒精😆店員介紹既清酒 - 神龍 純米大吟釀🍶精米歩合40%使用日本天然的山田錦米,味道甘甜帶有果香配任何食物都非常👍🏻刺身切得好厚身,而且非常新鮮多人食叫一個刺身盛合五點就剛剛好👏🏻壽司十貫🍣飯量恰到好處,同樣非常鮮味野菜天婦羅盛合🍤新鮮炸起十分香脆,而且款式夠多share食必叫!串燒必食牛舌,好香唔un🍢雞翼都十分唔錯和牛壽喜燒石頭鍋滾住咁上菜🔥豆腐好滑壽喜燒汁甜味吊出牛肉香味泡菜牛肉石頭鍋飯呢個係店員推介必食!超級惹味🤤撈完再放一陣仲伯有飯焦勁正🤩好推薦呢間居酒屋,大家食住野飲住酒傾計真係好寫意😎食物又好食,店員服務又好😚整體都令人非常滿意😃查看更多
+ 6
fifi_lo
口痕想食居酒屋⁉️咁應該要到此「一遊」🤞🏻
fifi_lo
2025-09-13
關注
經常係港島出沒嘅我表示好耐冇食過咁高質的居酒屋🥹同友人係個度相聚、傾心吐意都係一個唔錯嘅選擇☺️(個晚我地大癲,由19:30食到剩返我地枱未走,阻人收舖咁濟😂不過職員好nice,唔會催趕我地)當晚我地都食得好豐富:海鹽荔枝梳打($42)荔枝梳打($42)柚子梳打($42)茘枝西柚燒酎($54)。我係飲燒酎個杯🤘🏻 杯調酒果香層次豐富,香甜的荔枝和微酸西柚汁形成絕妙平衡!非常開胃且順口~我係有想添飲🤣。友人們飲梳打,都覺得天氣咁熱下飲荔枝/柚子係好fresh✨八爪魚沙律($98)。作為前菜,這道沙律食材新鮮,口感極佳。八爪魚切得厚薄適中,彈牙有嚼勁且毫不韌硬,伴以清爽的醬汁,非常開胃火焰三文魚[麻汁風味] ($108)。炙燒三文魚令邊緣帶有一絲迷人的焦香,表層微熟,內裡仍保持刺身級別的新鮮軟嫩,配搭麻醬的芝麻香,更添色彩刺身盛合五點 ($320)。常見的三文魚、油甘魚和吞拿魚肥美;帶子、甜蝦鮮甜🦐整體食材新鮮,切片厚實海鮮天婦羅盛合($248)。麵衣酥脆,沒有厚重的粉感或油膩感。海鮮類(大蝦、白身魚、魷魚、帶子)火候控制精准,保持了鮮嫩的狀態。蔬菜如番薯、南瓜則帶出了自然的甜味🍠厚燒玉子($65)。出色的玉子燒!口感層層疊疊,濕潤、鬆軟且帶有恰到好處的甜味,而且蛋香濃郁,可見高湯的比例調得很好燒雞軟骨、雞中翼、雞肉京蔥串($28/$32/$32)。外皮燒得香脆,雞肉嫩滑,京蔥燒過後清甜多汁,係很好的下酒菜燒粟米串、蕃薯、溫室青椒仔($28/$42/$28)。三者都好食,但想特別highlight 燒蕃薯🌟口感綿密細緻,自然甜味非常高🤤蟹肉忌廉($88)。口感酥脆,忌廉汁奶香濃郁順滑,蟹肉份量足夠,整體味道是不錯的蕃茄海鮮石頭湯($188)。上桌時還在沸騰翻滾,香氣四溢。湯底是濃郁的蕃茄湯,配搭海鮮的鮮甜,微酸微甜感覺非常開胃滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮($92)。醬油風味的湯汁鹹甜適中,豆腐香滑,又匯集牛肉和醬汁的精華,變得無比美味免治和牛炒飯($180)。炒飯粒粒分明,乾身有鑊氣;配料貌似簡單,但味道集中且香口-————————總括來說,各種飲品、食物都極具特色💖就食材質素和味道,都物有所值~難怪當晚我地食晚飯係full house,建議想食就提早預約啦😗查看更多
gotyoueatrice
正宗日本料理
gotyoueatrice
2025-09-12
關注
今日約咗朋友去咗灣仔食居酒屋,係之前喺尖沙咀都幫襯過嘅一遊,餐廳環境非常之大,而且見到都有唔少日本人幫襯應該幾正宗👍🏻👍🏻十款綜合壽司 🍣 壽司有海膽,大蝦拖,拖羅蓉,三文魚,吞拿魚及帶子等,魚生肥美嫩滑,配搭多樣,我最鍾意係吞拿魚,魚味非常香濃,而且非常新鮮!章魚沙律 🐙 章魚爽口彈牙,沙律醬汁清新開胃,口感層次豐富白魚天婦羅🐟 外皮香脆,魚肉鮮甜嫩滑,炸得金黃不油膩,配咗蘿蔔蓉天婦羅汁,同埋抹茶鹽燒牛肉蕃茄串🥩 牛肉嫩滑多汁,番茄微酸清新,配搭得宜,簡單又美味。燒蕃薯 🍠 蕃薯香甜軟糯,口感自然健康,係不錯嘅健康小食。串燒雞肉棒裏面有翠軟骨,而且燒汁嘅味道唔會太甜,非常不錯,唯一美中不足係冇蛋黃跟埋豆腐湯 🍲 湯底清甜,充滿茶餘味道,豆腐因為已經炸咗嘅關係,所以非常吸味,暖胃又滋補。蔥油炸雞 🍗 炸雞外皮香脆帶蔥香,肉質嫩口多汁,味道香濃惹味。泡菜炒牛肉拌飯 🌶️ 泡菜微辣爽口,牛肉炒香入味,配飯一流,刺激味蕾,由於呢個飯係用石鍋上,放一陣仲會有飯焦👍🏻👍🏻查看更多
smile_foodtherapy
再encore的美味日本料理😋
smile_foodtherapy
2025-09-10
關注
到此”一遊”係好選擇🤩🤩🙌🏻🍻🫧🫧Encore咗幾次仍然覺得好好味,每次都有驚喜🥰🥚玉子燒,無論有餡料、冇餡料玉子燒都好正,嫩滑玉子濃濃湯汁,鮮味又滿滿蛋香🤤🍤天婦羅拼盤,脆醬與炸物超級融為一體,非常酥脆🤤酥炸蟹肉沙律球非常出色,蟹肉與沙津調和得好美味。🍅好喜歡大蝦蕃茄豆腐雜菜湯,蕃茄味好出眾,一解食物油膩感…🥩和牛炒飯,非常香口美味。🍣刺身新鮮而且賣相擺盤精美,非常吸睛。總括非常喜歡一遊,每次同朋友聚會都會忍唔住再encore。查看更多
mmyungren
灣仔一遊必點刺身🤤 絕對適合家歡聚會嘅好餐廳😍
mmyungren
2025-09-05
關注
今日想去灣仔合和買嘢順使食埋晚餐😍揀咗呢間經過路過都會見到嘅一遊發現都幾多大枱,好適合家庭聚會✨吞拿魚卷,正常水準👍🏻吞拿魚同飯嘅比例適中,對得住價錢嚟到居酒屋,當然要嗌串燒,唔算等得太耐就有熱辣辣嘅牛舌同埋鵪鶉蛋牛舌相當串當好味🤤 調味同埋火牛控制得啱啱好☺️之後嗌咗邪惡嘅雞軟骨,雞軟骨份量比想像中多,而家都係新鮮整起絕對有誠意🥳仲有呢份揚豆腐,佢用咗辣麵豉調味食落去口味十分特別,而且另外有少少憶起麻婆豆腐嘅感覺😆當然仲有不能錯過嘅刺身拼盤😍我哋輕手咁叫咗五件刺身賣相已經相當吸引,刺身睇落厚身,食落先知道真實力😍食落刺身口感豐富☺️愈夜愈熱鬧☺️ 招呼都好好想食記得要預約啊🙆🏻‍♀️ 有機會要再返嚟食刺身查看更多
+ 2
灣仔隱世居酒屋
ashley yue
2025-08-28
關注
今日同另外三位朋友黎到一遊dinner裝修好有日本風格 每個座位都闊落我哋叫咗六道菜海鮮天婦羅盛盒天婦羅盛盒有海膽 大希魚 大海老 帆立貝 茄子 秋葵 番薯等等 炸到外脆內軟 入面仲保留到肉汁 大大份 岩哂幾個朋友share蟹肉忌廉外皮炸得鬆脆 入面個餡勁滿 充滿甜甜嘅蟹肉同埋粟米 加上濃濃嘅忌廉 口感好豐富清酒煮蛤蜊石頭湯清酒煮蜆入口香甜 有淡淡嘅清酒味 啲蜆好鮮甜刺身5點盛有油甘魚吞拿魚三文魚牡丹蝦同埋帶子 全部食落都好新鮮同魚質細膩牛肉泡菜石頭鍋飯鍋泡菜配香濃嘅牛肉10分惹味 大推查看更多
sasaeat101
灣仔超高質居酒屋!大推
sasaeat101
2025-08-26
關注
收工約埋班同事去食飯吹水,今次揀左灣仔居酒屋!地點方便就腳👍🏻好驚喜係餐廳有超多選擇!由前菜到到主食都唔會失望!🍣刺身5點盛 $320刺身分別有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子同甜蝦。每款都好鮮甜,肉質鮮嫩。🍤天婦羅海鮮拼盤 $248天婦羅炸得好脆,唔會過份油,配埋個天婦羅汁同埋小小調味粉,味道岩岩好!個拼盤有海老、鱈魚、池魚、扇貝、海膽同埋蔬菜等。🍢燒物 $64-76去居酒屋當然唔小得叫啲串燒啦!叫左雞中翼,免治雞肉棒,燒牛肉車厘茄,燒牛肉本菇等。每款都好出色,即叫即燒,熱辣辣又香口。特別推薦燒牛肉車厘茄,鮮甜又解膩!🍚牛肉泡菜炒飯 $98今次試左佢兩款石頭鍋飯,大推牛肉泡菜呢款!泡菜味唔算好濃,酸酸甜甜!石頭鍋飯好香,有小小飯焦!每啖都好香口!個個都話要添飯呀!🍹飲品方面,我地叫左幾款燒酌梳打試下!每款都大受好評!我自己就試左荔枝西柚燒酌梳子同梅子燒酌梳子,兩款都甜甜地,好香好清新!推薦!查看更多
beibei_foodie
灣仔隱世居酒屋
beibei_foodie
2025-08-26
關注
呢間居酒屋平時經過都覺得佢外表裝修好靚 所以早排同同事收工專登嚟食 🍶清酒煮蛤蜊石頭湯清酒煮蜆個湯味道啱啱好 入口清甜 有淡淡嘅清酒味 配上鮮甜嘅蜆肉 兩個配合得啱啱好 唔會冚咗第二樣嘅味道🍤海鮮天婦羅盛盒天婦羅盛盒有大海老 鱚魚 海膽 帆立貝 茄子 南瓜 秋葵等 天婦羅炸到外表鬆脆 入邊仲保留肉汁 好juicy嫩滑🐙明太子燒魷魚燒魷魚十分出色 魷魚超級彈牙爽口 一啲都唔韌 配上滿滿嘅明太子醬加上惹味嘅燒汁 好推薦🍣刺身5點盛刺身拼盤有油甘魚 吞拿魚 三文魚 牡丹蝦 帶子 油甘魚油香十足 吞拿魚肉質細膩 牡丹蝦彈牙爽口 三文魚口感鬆軟 帶子鮮嫩多汁 十分鮮甜🦀蟹肉忌廉蟹肉忌廉外皮炸得鬆脆 入面充滿鮮甜嘅蟹肉同粟米 仲加上濃郁嘅忌廉 口感好綿滑🍢串燒我地一行四人叫咗好多串燒 免治雞肉串 雞中翼 牛肉靈芝菇 牛肉車厘茄串 串燒嘅火候掌握得啱啱好 師傅即叫即燒 每一串都好juicy好香 靈芝菇同車厘茄更加一咬落去就爆汁 牛肉肉質濃郁 免治雞肉串雞肉嘅軟滑加上入邊一粒粒口感爽脆嘅雞軟骨 口感十分豐富🍚牛肉泡菜石頭鍋飯 生薑豚肉石頭鍋飯我哋叫咗兩個飯 大推牛肉泡菜石頭鍋飯 撈埋嘅泡菜牛肉有啲似泡菜炒飯嘅味道 加上香濃嘅牛肉味 十分惹味 而豚肉石頭鍋飯撈埋啲生薑雜菜 個飯嘅味道比較清甜健康🍸飲品我地叫咗梅子燒酙梳打 荔枝西柚燒酙 海鹽荔枝梳打 同巨峰乳酸梳打 每一款梳打都各有特色 各種水果配上燒酒梳打酸酸甜甜 好開胃解渴 燒酙🍅凍蕃茄酸酸甜甜嘅凍蕃茄十分開胃🥢上湯揚豆腐 豆腐十分嫩滑 加上木魚係面 係絕配嘅配搭🥗炒雜菜炒雜菜十分香又健康 忍唔住一啖接一啖咁食一遊 (灣仔)📍灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖💰4人用餐 人均消費約500元查看更多
清酒煮蛤蜊石頭湯
海鮮天婦羅盛盒