今日友人生日 一行19人上去慶祝生日之前打電話傾好晒 話每個人嗌set dinner,佢會比果間房我地我地打晒電話傾好晒 前一日又尼視察過環境 佢地照樣應承會比晒間房我地可以山門於是我就同另一位朋友上去吹定波仔等玩點知坐坐下 話事人要我地分返半間房比佢地 佢話半邊都坐得晒之後我話 但係之前唔係傾好晒嫁啦咩?之後佢竟然同我講 佢都要做生意聽到呢句即刻火!即係你地呢間cafe對住我地就咁樣做生意 到頭尼,今日又咁樣做生意?都算啦 一人讓一步點知有位非常懶型既男同事 態度超級差我地叫左4個e餐 我地寫係紙到方便佢地order既一個天使麵 兩個意粉 一個飯點知佢尼左兩個飯 我地同返佢講果個男仔話佢係睇果張紙落 態度勁差 勁理直氣壯之後我地話 咁不如你拎返張紙出尼之後佢話好呀 但係過左十幾分鐘之後都唔返尼有冇搞錯!自己睇錯野 態度差到咁 sorry都冇句??????????我接受唔到囉!我地total19個人 唔知點解佢可以order到20個出尼尼左個唔知咩飯 冇人認 個男人竟然要我地硬食!最後仲要有個飯未到 我地8點坐低 最後果個人食十點半先有得食冇得睇住林峰食 你話有幾耐!最唔知佢地想點既
今日友人生日 一行19人上去慶祝生日
可以山門
於是我就同另一位朋友上去吹定波仔等玩
點知坐坐下 話事人要我地分返半間房比佢地 佢話半邊都坐得晒
之後我話 但係之前唔係傾好晒嫁啦咩?
之後佢竟然同我講 佢都要做生意
聽到呢句即刻火!
都算啦 一人讓一步
果個男仔話佢係睇果張紙落 態度勁差 勁理直氣壯
之後我地話 咁不如你拎返張紙出尼
之後佢話好呀 但係過左十幾分鐘之後都唔返尼
我接受唔到囉!

尼左個唔知咩飯 冇人認 個男人竟然要我地硬食!
冇得睇住林峰食 你話有幾耐!
最唔知佢地想點既就係埋單 佢話我地總共order左21個餐
唔好玩啦!計埋佢地亂比我地果個 頂多咪20個!
仲要講到好好咁 "你地order左21個餐 我地都係計你20個啦"
唔好玩啦!明明就尼得20個 我地19個人 咪又係要我地硬食!

唯一要讚既就係果度有個好靚既女同事 態度好又有禮貌
野食果d.....我真係唔想講啦!同係學校訂廿蚊飯盒冇乜分別
就算茶記d快餐加到一百蚊 我都寧願去茶記 都唔會再尼呢度食!
2010-06-25