2012-08-31 101 瀏覽
我黎呢間樓上cafe都好幾年,我平時都幾鍾意約埋D同事係呢間樓上cafe,我貪佢平平地,又有得訂位,1點前結賬離座仲可以每個餐平10蚊。由於股市12至1係休市時間,同事食晏就要一坐低就即刻有得食,邊食邊吹口,而呢間樓上cafe就可以做到。但呢間樓上cafe最唔好就係食客傾計好應聲,環境好嘈,不過係中環食晏,又要平、又要快、又要容易有位,冇辦法啦!餐湯有2個選擇,1個南瓜忌廉湯,另一個係菜湯,我每次黎都係揀南瓜忌廉湯,由於係其他餐廳好少機會會飲到呢隻南瓜忌廉湯,雖然我飲唔到南瓜味,個湯好稠,都算OK啦~我見轉左新餐牌,我就即刻試下呢個煙三文魚蟹肉冷麵,個賣相都幾靚仔,好清新的感覺,顏色配得好靚、好吸引,好夏天feel。但味道都一般,冇乜味,個冷麵唔知係意粉,定係唔知乜麵? 一D都唔彈牙,蘸左個芝麻醬汁都幾開胃D,都算好送冷麵。我地一行五人1點結賬時,比左5個印比我地,仲叫我地儲齊10個免費送1個餐,睇黎我地大致上黎2次已經達標?!

忌廉南瓜湯
煙三文魚蟹肉冷麵