2022-04-08 115 瀏覽
今日又同表弟去旺角行街,去咗一間意想不到嘅樓上餐廳。「Little Fresh」唔好睇佢細細間,但環境裝修好別緻。連天花板都有上一層藍色天空🤗🤗。呢間野主打係西餐,叫咗佢份lunch set,主廚推介。首先要講下佢個蜆湯,非常之好飲😋,好鮮甜,直接用蜆本身嘅汁嚟做嘅,飲得出廚師嗰份誠意。再來就係佢個主菜,出嚟嘅賣相已經係吸引咗我已經有「哇」一聲嘅感覺,幾十蚊貨仔竟然做到酒店式嘅擺盤,😍😍😍睇到我都唔捨得食,佢睇得咁靚我點捨得拆散佢呢,即刻影番幾張靚相留念先😂😂😂啲菜唔止賣相好就連味道都係一級的棒👍🏻👍🏻,意想不到的好味,我叫呢一碟係俄國嘅菜式,個飯有酸瓜粒配搭,精髓呀,口感一流,食落仲好開胃。表弟就叫咗塊牛扒食🥩,賣相又係非常之好睇,佢叫咗塊牛扒上面配咗啲黑醋,食落好juicy,薯條真係非常之脆口,幸福滿滿嘅感覺最後配一杯冰凍嘅咖啡🥃,賣相都好好睇,將普通嘅咖啡變得不普通了👍🏻👍🏻👍🏻環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️💗衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️💗美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗如果我冇估錯,呢間舖嘅主廚應該係非一般嘅西餐廚師。真心,難得香港仲有這般質素的良心餐
今日又同表弟去旺角行街,去咗一間意想不到嘅樓上餐廳。

連天花板都有上一層藍色天空🤗🤗。

呢間野主打係西餐,叫咗佢份lunch set,主廚推介。

環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️💗
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️💗
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗

如果我冇估錯,呢間舖嘅主廚應該係非一般嘅西餐廚師。真心,難得香港仲有這般質素的良心餐廳,我畀佢爆心心🥰🥰