部屋咖啡室

homemadecafe
2022-06-29 17 瀏覽
最近天氣超熱 行行下想搵個地方有冷氣傾下偈發現依間樓上Cafe 係唔錯嘅選擇舖頭細細感覺溫馨 價錢適中每人最低消費一杯飲品 可以坐2.5個鐘仲有好多 board games感覺好似返左中學咁 真係充滿回憶😂.✔✔ 香辣虎蝦海鮮意粉 // $158意粉軟硬適中 醬汁包住每一條意粉濃濃嘅蕃茄味 + 類似 Tabasco 既微辣 幾開胃虎蝦好大隻仲有青口 魷魚 蜆肉 洋蔥 青椒 蘑菇.✔✔ 𝘉𝘉𝘘 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 // $218 for 10"講明係手拉pizza 批底偏厚又夠鬆軟餡料份量好足 秘製BBQ醬汁好惹味嫩滑烤雞肉 + 清爽洋蔥蘑菇 每一啖都好滿足😋.✔✔ 蜜糖雞翼 // $52黎 cafe 點可以唔食雞翼~蜜糖多到一攞起就係咁滴落黎表面烤得香脆 入面仲係好 juicy 🤤 好想 encore.✔✔ 手冲冰波奶茶 // $53上枱時杯度放咗個大大粒嘅奶茶冰波另外配一樽奶茶可以自己倒睇住冰波浮浮下 感覺特別涼爽粒冰融左都唔影響味道甜度剛剛好 茶味超香濃 似港式奶茶既味道😍.✔ 水果茶 // $72 ( set + $30 )菠蘿水加上百香果汁 同埋有薄荷葉 味道清新新鮮水
最近天氣超熱 行行下想搵個地方有冷氣傾下偈
講明係手拉pizza 批底偏厚又夠鬆軟
餡料份量好足 秘製BBQ醬汁好惹味
嫩滑烤雞肉 + 清爽洋蔥蘑菇 每一啖都好滿足😋
✔✔ 蜜糖雞翼 // $52
黎 cafe 點可以唔食雞翼~
蜜糖多到一攞起就係咁滴落黎
✔✔ 手冲冰波奶茶 // $53
上枱時杯度放咗個大大粒嘅奶茶冰波
另外配一樽奶茶可以自己倒
睇住冰波浮浮下 感覺特別涼爽
粒冰融左都唔影響味道
甜度剛剛好 茶味超香濃 似港式奶茶既味道😍
✔ 水果茶 // $72 ( set + $30 )
菠蘿水加上百香果汁 同埋有薄荷葉 味道清新
新鮮水果日日唔同 當日係橙 蘋果
甜酸適中 清新消滯
有蠟燭座熱 暖暖地 可以一邊傾計一邊慢慢飲
✔ #𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘧𝘦𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 黑森林 // $55 ( set + $22 )
朱古力味好濃 咖啡味相對比較淡
朱古力雪糕融化後更加濃郁
整體唔會太甜
再加埋朱古力棒 鮮忌廉 好邪惡但好正🤤
‎- - - - - - - - - ‎-- - - - - -