💪🏻 半熟玉子叉燒拉麵($63)(加叉燒2片 $12)呢個拉麵最大嘅賣點,就係可以揀4倍嘅巨量芽菜🤣 真心芽菜多過麵!而且呢間拉麵都跟番日本嘅拉麵店,可以選擇蔬菜量、湯嘅濃度、湯嘅油度、麵嘅硬度等,可以揀啱自己嘅口味!用一個詞語形容呢碗拉麵,就係「粗獷」🤣,因為我揀左濃味濃油拉麵,亦都揀左4倍芽菜,加左蒜蓉、額外叉燒🤤。份量超級巨大,而且湯底濃郁同黏稠,但豬骨湯底唔突出,反而畀蒜味搶左。湯底雖然濃味,但食完唔覺太口渴。初初食個覺好爽,但食到中段就已經覺得太油膩,唔係好頂得得順🤣 (個人建議唔好揀濃味同多油)食完感覺好混亂🤣叉燒係厚切,都煮得夠淋,啖啖肉,超爽😋。不過叉燒偏肥。拉麵係粗身麵,拉麵算彈牙,唔會煮得過淋,連埋巨量芽菜一齊食,口感豐富,但拉麵掛麵程度一般。溏心蛋嘅流心程度剛剛好!不過有個要扣分嘅位,佢冇提供冰凍嘅凍水,只得室溫水(一般日本拉麵店都會有冰水提供)😫味道:7/10性價比:9/10 食住瘦指數:💪🏻/5

💪🏻 半熟玉子叉燒拉麵($63)(加叉燒2片 $12)

味道:7/10
性價比:9/10