今日介紹既呢間超級超級正😍😍 可能大家都有聽過616火鍋店💛 但係唔知連鎖會唔會唔太好食🤭 小編今日就要講616真係好好好好食😭💗完全撼動川婆婆係我心入面既地位🤤店鋪設計以懷舊香港🇭🇰為主 菜名 同埋酒杯都有精心設計過✨ 走廊闊落 店員態度亦幾好👍🏽店鋪以手機自助點餐 湯底叫左鴛鴦麻辣牛骨湯🥘 麻辣湯底 非常香濃🌶 牛骨湯既牛肉好淋 但係湯底唔會好淡 加埋特色調味醬料 (牛肉汁+青檸)冇得輸🤤主要叫左牛肉: 橫隔肌 (牛味濃 唔會俾湯底搶左鮮味😋 不過比較有嚼勁) 胸口膀 (要同埋另一款肉匙柄一齊食 一脆一軟 超級好食😍) 滑尾龍 (最最最驚喜一定係呢個🤩 牛肉加入雞蛋 淥20秒竟然仲係超級嫩滑‼️餐廳每款肉都有建議淥幾多秒 個人覺得視乎口味+/-1就完美喇💓 ) 金花趾 (個人覺得唔算好特別 食其他已經夠🙈)仲有娃娃菜 野菌雙拼 (呢個都值得試 唔係普通既金菇冬菇草菇 啲菇好似象拔蚌🤣) 同稻庭烏冬 (好煙韌~)飲品叫左 創世經典手工啤酒🍻 同菊花桂圓露 (清熱啊!!🥵)

滑尾龍
創世經典手工啤酒