2021-09-10
1946 瀏覽
呢間餐廳講咗差不多大半年,終於都可以嚟試吓!今次專登揀坐喺Bat枱位置,可以睇住師傅一邊切各種嘅刺身一邊食,真係食得開胃D!今次就回咗兩樣嘢食,包括波士頓龍蝦活貝浜燒盛合同埋刺身盛合五款。另外再點咗兩杯嘢飲包括乳酸梳打同西柚梳打。點完個波士頓龍蝦活貝浜燒盛合後,我就問問職員可唔可以拎咗未燒嘅海鮮嚟影張相,淨係影相睇到都已經令到食慾大增!然後喺等緊浜燒嘅海鮮時,就睇住師傅喺到整緊我哋嘅刺身盛合五款,師傅真係好犀利,幾下刀就已經好快嘅整好!呢五款刺身包括有牡丹蝦、吞拿魚、油甘魚、三文魚同埋馬糞海膽,每樣刺身都好鮮味,而我最愛就係馬糞海膽。而浜燒海鮮就包括有波士頓龍蝦、活帆立貝、活文蛤、活北寄貝。之前未煮影緊相嘅時候,貝類真係見到個口仲開開合合,真係夠晒新鮮。最先上到嘅北寄貝,用咗清酒+海帶嚟煮,淨係飲個湯已經覺得好鮮味,而北寄貝煮到極之爽口彈牙,真係超好味!而帆立貝兩味,一隻清酒煮;另一隻牛油燒,各有特色,如果鍾意食濃味嘢嘅人,可能會鍾意牛油燒。其實每樣海鮮都好好味,真係食到唔捨得走!
其實每樣海鮮都好好味,真係食到唔捨得走!