2022-07-24 199 瀏覽
又係一個人獨食午餐,今次在九龍灣。因為我較為小家唔想俾加一服務費,在德福行左成個圈,選擇實在太少。突然想起去德福後面找找,竟發現了 Eastmark 商場。我以前只留意到大渣哥,無發現商場入面都有嘢食。真係枉我係九龍東的人😅入去見到有間叫 Red Object, 個名有趣,原來主打蕃茄湯麵,又無需加一,就入去試試。手機 QR code 落單,叫左個相對平價啲嘅蕃茄湯烤雞扒麵,因為讀書時食過太多太多上海麵,就要刀削麵,其實不加錢下,只得呢2款麵選。蕃茄湯竟然極濃,覺得近似蕃茄蓉,可以吃出很足料。個人口味,味道是不錯的,但我覺得湯太濃唔太似湯麵,或者我調節下心態,當佢係撈麵可能合適啲。
2022-07-24
  • 炭烤風味雞扒