黑門水產すいさん (棉登徑) (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue) (Minden Avenue)
今日收工去咗尖沙咀棉登徑呢一間居酒屋,距離地鐵站都唔算係太遠,行過去大概係5分鐘路程到!都算係非常方便,好彩我哋有book位,夜晚去到都幾多人,仲有幾台要喺出邊等 所以如果大家嚟嘅話記得book位 waiter都好好咁為我哋介紹今日有啲咩特別嘅魚生,同埋有啲咩佢哋特別嘅嘢食!首先推介嘅有佢嘅甲羅燒!甲羅燒夾埋脆脆嘅餅乾食,意外地非常match! 入口嘅蟹膏味道再加埋蟹肉,非常濃郁,超級好食! 之後大推極上大漁貝燒!帶子非常鮮甜,燒得好出色!鮮蝦亦都非常爽口彈牙,食落之後亦都非常甘甜!食得出日本嘅味道,啱晒一眾鍾意食海鮮嘅朋友呀,朋友非常推薦呢一個dish!!!!! 熟食方便我哋叫咗烏冬同埋海膽櫻花蝦炒飯!海膽櫻花蝦炒飯炒得非常乾身,而且每一粒飯都粒粒分明,個表面再加埋鮮甜嘅海膽,CP值極高!而且呢個炒飯嘅份量亦都非常多,俾我哋預期中仲要大份,櫻花蝦嘅味道亦都非常配搭,簡直係錦上添花 呢個價錢嚟講非常抵食! 牛肉烏冬嘅牛肉質素亦都非常高,牛肉油花分布非常平均,上菜嘅時候可以做到半熟嘅狀態,令到牛肉唔會有太熟嘅情況出現,呢個位值得加分 烏冬亦都非常爽口彈牙,正!飲品方便我哋叫咗sunato
所以如果大家嚟嘅話記得book位

呢個價錢嚟講非常抵食!
烏冬亦都非常爽口彈牙,正!飲品方便我哋叫咗sunatory嘅黑啤, 配埋海鮮食,非常一流!總括嚟講整個用餐經驗非常愉快,店員亦都非常有禮貌同helpful! 有機會會再返嚟幫襯
溫馨提示,大家記得要book位!!!
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
  • 極上大漁貝燒