2019-04-19 436 瀏覽
食過川上龍好多次,一直覺得好好食,服務又好好。今日朋友落order 時想叫辣子雞軟骨,侍應(戴黑框眼鏡)亦覆左一次單。到大家食食下時發覺點解成碟野咁多碎骨,就問一個貌似經理男人(穿藍色裇衫),佢一睇話係辣子雞黎,我地就話係落左辣子雞軟骨,咁佢就去電腦查。之後同我地落單既侍應攞埋個餐牌去問我落單既朋友,話頭先有覆單,明明話係辣子雞,當然我地會話真係叫左雞軟骨。之後侍應態度越來越惡,再者貌似經理男人都走埋黎,以極差態度問我地咁你地都食左一半(因其餘朋友唔知我地叫雞軟骨),想點!定係叫多碟雞軟骨。呢兩個人好惡咁罵我朋友,我朋友也忍不住講句咁而家口同鼻拗,咁算數。當然見到咁我好氣結,明明好鍾意呢間餐廳黎左勁多次,一下子對佢超失望。其實講真,我地唔係要R野,態度良好,都係大家講道理,其實只要佢地態度和善啲,解釋返,甚至講聲唔好意思真係換唔到,nice d講下或者你地會否叫埋雞軟骨呢啲說話都無咁嬲,我之後真係嬲到完全無心機同朋友傾計,害我無左一個快樂晚飯時光。呢兩個人仲惡過啲客,希望餐廳老闆要多加留意,因為有咁既飲食界害群之馬。
食過川上龍好多次,一直覺得好好食,服務又好好。

2019-04-13