🙌🏻自己覺得日本料理嘅精髓就係簡而精嘅調味,盡量凸顯食材嘅味道☠️呢度反而以調味料主導,究竟係食材質素唔好,定係廚師無水準去處理優質食材?🌕🌗🌑🌑🌑🍽厚燒牛舌定食 ($80)🙁厚切牛舌4片,實質似薄切,又韌,完全算不上厚切🙁牛舌嘅調味過重,鹽同胡椒粉都好重手🙁都食到有牛味,但嚼得好辛苦好攰,明顯煎得過左火🙁白飯係珍珠飯,份量約半碗,但面頭嘅黑芝麻完全唔香🙂沙律菜都算新鮮,上面有少少麻醬,正常發揮🙁定食有碗湯,湯底有少少碎肉,但味道單薄,得鹹味👎🏻$80得呢個份量同埋質素,完全唔值🌕🌕🌑🌑🌑🍽醬油拉麵 ($78)🙁湯底一向係拉麵嘅重點,但呢碗完全似food court質素🙁同定食碗湯一樣都係好單薄嘅醬油味,甚麼魚介豬骨味都無🙁叉燒好腍,但都係薄切,份量頗少🙁溏心蛋又係唔合格,外層蛋黃已經全熟,淨翻2成溏心👍🏻Staff都好有禮貌,服務係幾唔錯🙌🏻坐低就俾咗杯暖水,但只係杯filter咗嘅水喉水🙌🏻見到星期六嘅定食:炸白身魚、炸蝦、炸蠔,好似好過以上餐點‼️食物質素對唔住完全接受唔到,仲要收加一,可能真係俾錢買餐廳地段

🌕🌗🌑🌑🌑
🍽厚燒牛舌定食 ($80)
🙁厚切牛舌4片,實質似薄切,又韌,完全算不上厚切
🙁牛舌嘅調味過重,鹽同胡椒粉都好重手
🙁都食到有牛味,但嚼得好辛苦好攰,明顯煎得過左火
🙁白飯係珍珠飯,份量約半碗,但面頭嘅黑芝麻完全唔香
🙂沙律菜都算新鮮,上面有少少麻醬,正常發揮
🙁定食有碗湯,湯底有少少碎肉,但味道單薄,得鹹味
👎🏻$80得呢個份量同埋質素,完全唔值
厚切牛舌定食
厚切牛舌定食

🌕🌕🌑🌑🌑
🍽醬油拉麵 ($78)
🙁同定食碗湯一樣都係好單薄嘅醬油味,甚麼魚介豬骨味都無
🙁叉燒好腍,但都係薄切,份量頗少
🙁溏心蛋又係唔合格,外層蛋黃已經全熟,淨翻2成溏心
醬油拉麵

👍🏻Staff都好有禮貌,服務係幾唔錯
🙌🏻坐低就俾咗杯暖水,但只係杯filter咗嘅水喉水