2023-06-21
今日去呢間喺西環嘅鬼混試下,香港大學站通車之後過黎真係好方便,但去到南里之後要注意下舖頭係縮左入去,所以要望清楚丫!今日第一道菜試嘅係烤穀飼牛骨髓配麵包片,意料之外嘅驚喜!入口即溶嘅牛骨髓,加上少量辣椒,配埋脆口麵包片,完全無油膩嘅感覺。非常香口!牛骨大大條,份量比想像中大好多,個人極力推薦!第二道試嘅係香煎鴨肝配封門牛柳,呢道菜最特別嘅地方係有一支秘製可可醬另上比你,淋落牛柳後更加將牛柳嘅味道提升一個層次。我點左5成熟,廚師控制火候啱啱好!值得一讚!另外連伴碟嘅車厘茄好甜,加上甘荀煮熟唔會臭青味,成道菜超正!點左杯Pink Lady 成份有西柚汁,石榴汁,vodka,最得意係喺杯嘅圍邊有爆炸糖!少少酸勁開胃!突然比爆炸糖爆兩下感覺好新鮮!甜品係爆谷火山配雪糕🍧真係一座山既爆谷🍿️平時去戲院都會食但一座山既真係幾特別配雲呢拿雪糕!打卡一流😁