2023-05-05 85 瀏覽
今日同朋友去左旺角兆萬中心嘅極上帝王海產食日式放題,真係超級抵食!呢間餐廳唔止有新鮮嘅海鮮刺身同壽司,仲有磯燒、火鍋、燒肉、天婦羅等等日式料理,款式多過200種,仲有免費飲品同雪糕,真係一次過滿足晒所有日本菜嘅愛好者!我地一入座就見到佢哋送上咗一個刺身拼盤,有三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子等等,每一種都好新鮮好肥美,切得又厚又大塊,配埋芥末同醬油,真係好爽口!仲有生蠔同海膽軍艦壽司,都係好新鮮好彈牙,海味十足!除咗刺身之外,我地仲叫咗好多壽司同手卷,有火炙帝王蟹棒壽司、芝士牛油果三文魚卷、炸蝦天婦羅卷等等,每一款都好好味好飽肚,米飯同魚生都好夾。我最鍾意嘅係火炙帝王蟹棒壽司,因為佢哋用火炙過嘅帝王蟹棒,香氣十足又多汁!食完刺身同壽司之後,我地仲有磯燒、火鍋同燒肉任食!佢哋嘅磯燒有海鮮、雞肉、牛肉等等選擇,每一款都用得好新鮮嘅材料,用火燒過之後更加香口。我最愛嘅係磯燒帶子同墨魚仔,帶子好甜美多汁,墨魚仔好彈牙有咬口!
今日同朋友去左旺角兆萬中心嘅極上帝王海產食日式放題,真係超級抵食!呢間餐廳唔止有新鮮嘅海鮮刺身壽司,仲有磯燒、火鍋、燒肉、天婦羅等等日式料理,款式多過200種,仲有免費飲品同雪糕,真係一次過滿足晒所有日本菜嘅愛好者!

食完刺身壽司之後,我地仲有磯燒、火鍋同燒肉任食!佢哋嘅磯燒有海鮮、雞肉、牛肉等等選擇,每一款都用得好新鮮嘅材料,用火燒過之後更加香口。我最愛嘅係磯燒帶子同墨魚仔,帶子好甜美多汁,墨魚仔好彈牙有咬口!

2023-04-11
慶祝紀念