好朋友新居入夥 上去佢屋企參觀完 我哋就喺附近嘅餐廳吃晚飯晚飯時間入座率超高的 幸好朋友有訂位 不然一定冇位 而且要等位餐廳湯底選擇只有三種 包括粥底$200,椰子文昌雞$248及 蕃茄濃湯底配脆米泡飯$200(每位)海鮮方面有十一種選擇咁多 自選八款火鍋配料自選六款飲品及酒類需額外付費額外追加配料 收費價目表我哋完全冇追加過任何食物 食完成個套餐已經好鬼飽今日我哋點咗文昌椰子雞鍋湯底 超香椰子味 清香撲鼻 湯底中有大量竹笙職員細心教導我們使用計時器 將雞件放入湯底之中 等待湯底大滾之後 熄火焗7分鐘 就食得啦飲返碗頭啖湯先 湯底非常清甜 原來仲有馬蹄椰肉 等清潤食材 焗熟嘅雞件特別嫩滑 唔鞋口 而醬汁方面自己調配個人口味 正宗海南口味食法 加入鮮檸汁這裏是五人份量 非常豐富海鮮我哋揀咗 鮑魚,扇貝,活魚,蠔,海蝦 及金刀貝 還有餐廳指定的貝類x2整體全部海鮮是非常新鮮的 特別係扇貝 必需要點 大隻又肥美 除咗用鮮甜味形容 冇其他可以取代最重要嘅係貝類產品 一粒沙都冇 清洗得非常乾淨另外火鍋配料自選六款 竟然有花膠提供選擇 花膠重要夠大件 又厚身淥完咁多款海鮮之後 湯底已經變得更加鮮甜
好朋友新居入夥 上去佢屋企參觀完 我哋就喺附近嘅餐廳吃晚飯

海鮮方面有十一種選擇咁多 自選八款