2019-03-31 844 瀏覽
今日約咗朋友係尖沙咀飯聚,嚟到棉登徑搵野食,俾我地見到間相當型格嘅火鍋店,牆上又有壁畫,卡位又夠闊,一於試下。Menu 選擇唔算好多,不過勝在夠精,今晚想食啲海鮮,所以揀咗個清湯自家竹蔗水,一邊打邊爐一邊飲,好清新又解渴湯底夠晒足料,有好多紅蘿蔔、 津白同栗米招牌四寶丸,粒粒份量十足,絕對唔馬虎,有蝦丸、牛肉丸,墨丸同鯪魚丸,粒粒彈牙,蝦丸有好香蝦味、牛肉有鮮味、墨丸爽口,鯪魚丸完全冇草青鯹味,平時唔多like 都想再添食今晚主角出場喇!就係大花竹蝦同南非鮑魚,個隻蝦長過我手掌,睇見已經好滿足,食落又彈牙!鮑魚好新鮮,滾完又唔韌夠晒口感,好鮮味,估唔到可以咁出色食完海鮮梗係食返火鍋必食嘅牛肉啦!試吓佢個Prime 級牛肉,果然冇令我失望,肥瘦適中,睇紋都睇得出係正野,食落真係唔駛講野,入口即溶化,真係好有衝動再叫多份食完咁多肉,係時候食返啲菜,菜藍都有三款唔同嘅菜,食完唔駛再加野,已經飽飽,估唔到都可以咁滿足

自家竹蔗水,一邊打邊爐一邊飲,好清新又解渴

湯底夠晒足料,有好多紅蘿蔔、 津白同栗米

鮑魚好新鮮,滾完又唔韌夠晒口感,好鮮味,估唔到可以咁出色