2021-10-18
/𝐋𝐚𝐠𝐨𝐦 𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞 樂感朋友生日提議試吓呢間觀塘幾出名嘅台灣fusion cafe, 原來係桔梗姊妹店, 事關我食過桔梗覺得真係人生一大伏, 呢間都唔抱有咩希望啦😰 一入嚟服務員已經話好忙, 無mark位自己搵位得唔得… 坐低就用scan QR code落單, 菜式選擇都幾多而且好多都好特別, 上菜都快👌🏻1️⃣ 餐包 $Free落單後就會好快上餐包, 香草蒜蓉牛油醬幾惹味, 唔錯👍🏻2️⃣ 夜市酥炸海鮮 $138見隔離枱叫左好似好吸引好大盤🤣 幾多種類, 有蝦, 魚柳, 魷魚, 豆角同洋蔥🧅 炸粉薄而香脆配搭芥末味偏重嘅蛋黃醬, 可以減輕油膩感3️⃣炸薯條 $68粗薯條配搭千島醬, 無特別正常發揮, 略嫌薯條唔夠熱辣辣4️⃣炸雞翼佐明太子香吉士酸辣醬 $68有四隻雞翼入面包住少少糯米, 配搭酸辣醬幾開胃5️⃣菇菇薰鮭明太子奶油章魚燉飯 $138個名好長好似好豐富😂 個賣相幾靚, 份量都幾大👍🏻 中間有個溫泉蛋撈勻再食, 味道幾清新唔會太咸, 但略嫌飯粒有啲硬有啲淋同埋章魚太軟唔彈牙🥲6️⃣台灣風味牛肉千層麵味道完全唔係一般嘅肉醬千層麵, 係帶有中式川味少少椒麻嘅感覺, 香麻但唔辣而且味道好濃, 但食幾
𝐋𝐚𝐠𝐨𝐦 𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞 樂感
1️⃣ 餐包 $Free
落單後就會好快上餐包, 香草蒜蓉牛油醬幾惹味, 唔錯👍🏻
2️⃣ 夜市酥炸海鮮 $138
3️⃣炸薯條 $68
粗薯條配搭千島醬, 無特別正常發揮, 略嫌薯條唔夠熱辣辣
4️⃣炸雞翼佐明太子香吉士酸辣醬 $68
有四隻雞翼入面包住少少糯米, 配搭酸辣醬幾開胃
5️⃣菇菇薰鮭明太子奶油章魚燉飯 $138
6️⃣台灣風味牛肉千層麵
味道完全唔係一般嘅肉醬千層麵, 係帶有中式川味少少椒麻嘅感覺, 香麻但唔辣而且味道好濃, 但食幾啖就覺得好重口味, 要不停飲水🤔
最後因為要同朋友慶祝生日就準備左蛋糕, 事先問左唔收切餅費, 點知最後提示店員執枱上蛋糕, 佢原封不動成袋蛋糕拎出嚟比我哋😂 我真係當堂嚇一跳😂 原來唔係唔收切餅費係直程冇呢個service🙃
整體來講環境算大, 坐得都舒服嘅👍🏻 食物方面只可以話價錢同質素成正比, 大大份好適合一班朋友聚會, 但服務真係差啲囉😰
Food: 😋😋😋(2.5/5)
Price:💰💰💰(3.5/5) $150/ppl
Service: 👩🏻💼👩🏻💼(2/5)