2024-01-31
🫶餐廳設計係走白色簡約風格,每次經過都令我有種想入CAFE坐下嘆杯咖啡。門口有張小梳化俾食客等位時坐坐。餐廳內窗口有張小Bar枱,坐著幾個人飲杯野用電腦。睇到門口寫住午餐$98起同星期一至四都有一款優惠食品。😀今晚特意約朋友食Hikari,餐廳安排左我地坐樓上非常日系既榻榻米卡位,打卡一流。[小食]明太子醬炸薯條🍟明太子醬香濃及一粒粒有咬口。配上剛炸起的薯條味道好好食,送飲品一流。🍽️[主食]日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯賣相及擺盤精緻:原條鰻魚好大條,配上放在中間整齊的意大利飯。鰻魚烤至外面少許香脆,但唔會太焦。意大利飯有濃濃creamy乳汁唔會太乾。配上菇粒及露荀粒口感豐富。🥃[咖啡酒飲品]凍君度橙酒朱古力咖啡--高身杯裝著,賣相精繳,飲品上有片乾橙,飲落橙酒味道好出,酒味香濃但配咖啡又好夾。凍百利甜酒朱古力咖啡--凍既朱古力咖啡本身解暑又甜甜地,再加上甜酒,我飲到好幸福既味道[甜品]🍰開心果cheese cake--開心果味好重,cheese cake好幼滑,加上了獨家醬好好食~
[小食]
明太子醬炸薯條🍟