2021-05-21 523 瀏覽
今日有事要辦,要去柴灣走一轉。柴灣平時就好少去, 因為無咩地方行,今日辦完事都夠鐘食晚餐,於是就揾一揾有乜好野食啦。 咁岩得咁橋按下openrice就揾到一間西餐廳, 睇食評睇相好似唔錯, 於是就試佢一下。先喺openrice訂位,有88折優惠。由柴灣港鐵站b出口行去大約5分鐘。餐廳喺東貿廣場6樓。 餐廳地方不算大,但環境寧靜,重有個台有live band 演奏。 不過疫情關係就暫時停止。到步後,侍應好主動介紹餐牌食物比我地。 餐牌食物款式不算太多,可以避免選擇困難症的朋友。我地點左3款食物: 卡邦尼意大粉,海中蝦意粉配香蒜番茄油,精選晚餐包括: 焗蠔,南瓜餐湯,三款季節小食,煎烤加拿大天然豬鞍扒。卡邦尼意大利粉,份量十足,忌廉味濃,岩哂忌廉控。海中蝦意粉,海蝦勁大隻,好爽甜,夠彈牙,好新鮮, 無得輸。煎烤加拿大天然豬鞍扒,肉質鮮嫩,有肉味,肥瘦適中,廚師煮食時間控制一流,點埋個介辣真係好好味,呢個豬鞍扒係我暫時食過最好味一個。食到尾聲,侍應問我地d食物如何? 我呢個食物麻煩神,真心比讚,重會推薦比朋友。雖然價錢略貴, 但食物質素完全反映哂出黎。 值得一試。

卡邦尼意大利粉,份量十足,忌廉味濃,岩哂忌廉控。

海中蝦意粉,海蝦勁大隻,好爽甜,夠彈牙,好新鮮, 無得輸。

雖然價錢略貴, 但食物質素完全反映哂出黎。 值得一試。