2020-05-21 40 瀏覽
雖然今日落左全日雨,但都無阻我同朋友聚舊,今次揀咗呢一間想試好耐既雞煲吞pot,先叫左至尊麻辣雞煲。呢款雞煲因爲我朋友不太食辣所以叫咗BB辣,香辣味適中而且帶有微甜,增加了不少層次,而且雞肉又夠滑都好入味。之後加湯打邊爐個到,佢地提供多款醬汁,當然有我最愛既炸蒜同生蒜啦。我地叫左一份手打牛丸,口感爽口,牛既鮮味很出,不同出面既普通牛丸。另外叫左一份小食Wasabi牛口粒,估唔到味道可以咁夾,牛煎既時間好適中,煎得香之餘,裡面都保持到牛肉既水份又夠淋。最後不得不提既係呢到環境很不錯,樓底夠高冷氣充足,食完餐飯之後身上都無咩雞煲味,而且23樓高樓層,有一大幅玻璃幕牆,享受食物之餘又可享受香港夜景。
2020-05-18