2019-01-25 3354 瀏覽
聽人講左好耐話德美lunch set好抵食,一直都搵晤到伴平日同我去,今晚經過厚福街就忍唔住拉男友去試試佢😎 晚上8點半,雖然係Blue Monday, 但依然好旺場,等咗約15分鐘就有位。餐廳琳琅滿目好多野揀,爭拗咗一輪先決定到食d乜😸Happy Problem🤟🏻德美海膽魚生飯🍚呢個丼飯真係不得了!份量多到幾乎瀉,好吸引👅 海膽味道濃郁,三文魚籽好新鮮,配埋wasabi食,每一啖都好幸福🥰帆立貝壽司我地encore咗,水準比我地係千兩食開嘅更岀色!好厚身而且非常鮮甜,完全對得住個性價比☺️葱拖羅蓉軍艦單價唔算好超值,但入口又係有幸福嘅感覺😈魚油香加埋切碎咗嘅香葱,係天絕地配嘅🤟🏻🤟🏻三文魚腩壽司🍣晤算話極度肥美,但食落新鮮已經加分🤫見到好多枱都有叫,一問之下原來係自家製燒腐皮餃子,聽個名都幾特別,所以try try no harm. 有d似腐皮卷嘅口感,但裡面嘅餡就用上秘製豬肉取代蝦肉,juicy得黎有咬口,腐皮煎得香脆,味道無得彈!🥳價錢黎講Cp值不俗,食材新鮮,今晚呢趟味遊日本之旅,正好為我下個月去名古屋預習熱身定呀!

德美海膽魚生飯

帆立貝壽司

葱拖羅蓉軍艦

三文魚腩壽司🍣晤算話極度肥美,但食落新鮮已經加分🤫
三文魚腩壽司

自家製燒腐皮餃子