2021-11-23 85 瀏覽
全個東涌除了自助餐,很少地方可以食蠔,呢度啱哂我地聚會👍🏻👍🏻👍🏻Seafood platter 👏🏻我遲到,食剩少少俾我影相😹三層嘅海鮮拼盤,最高一層有原隻龍蝦,北海道元貝拼魚子。中層有三文魚刺身、油甘魚刺身、牡丹蝦刺身、蜆肉。最底層有生蠔、熟蝦、翡翠螺、藍青口。我們5人,每樣食物5份,相信海鮮拼盤上桌時係好正😭😭龍蝦肉厚切一片片,第一次吃這樣切的龍蝦,又幾爽口,味道香甜。北海道元貝拼魚子橫切對半,色澤光鮮,好新鮮。口感柔軟。魚子大大粒。中層嘅蜆肉,飽滿又有鮮味! 粒粒都漲卜卜。三文魚刺身有光澤,肥美甘香。生蠔當造,爽脆又有海水味,係我中意嘅蠔味。 露筍珍珠帶子魚湯燴意大利飯我的主菜點了露筍珍珠帶子魚湯燴意大利飯,其食食完海鮮已經好滿足,再加個主菜就剛剛好。龍蝦汁好濃郁,剛好掛在意大利飯,意大利飯軟硬適中,海鮮有藍青口跟大蝦,大蝦爽脆,藍青口當造期,十分飽滿。最喜歡珍珠帶子,鮮味十足,煙煙韌韌。呢餐很盡慶,最開心有生蠔吃。🥳

Seafood platter 👏🏻
Seafood platter

北海道元貝拼魚子橫切對半,色澤光鮮,好新鮮。口感柔軟。

魚子大大粒。

中層嘅蜆肉,飽滿又有鮮味! 粒粒都漲卜卜。

三文魚刺身有光澤,肥美甘香。

生蠔當造,爽脆又有海水味,係我中意嘅蠔味。

露筍珍珠帶子魚湯燴意大利飯

呢餐很盡慶,最開心有生蠔吃。🥳
2021-11-22
Seafood platter