2023-01-29
🔹️Man Mano🔹️純白簡潔既門面設計,店內以大地木系色為主調,近室外位置則有種藍色海洋風風格。充滿異國風情既意大利西餐廳,有種舒服既氛圍職員都會為每位客人作餐單介紹,為我推薦食物及飲品☺️👍感覺不錯餐廳主打手工意粉,午市套餐套餐包括前菜、意粉、飲品、追加甜品,就同朋友分別點了兩個套餐互相分享🤗🥠前菜🥢蘑菇炸丸子及黑松露蛋黄醬上菜後必定要即時食,外皮炸得薄身酥脆,切開香氣撲鼻既黑松露一擁而上🤤整體好正🥢意式麵包沙律沙律係簡便清甜既菜式醒胃可口🤤有洋蔥、蕃茄、青瓜、羅勒、黑胡椒及麵包🍝意粉🥢卡邦尼意粉賣相簡單,蛋味香滑濃郁,又香又好味,意粉帶點彈性咬口🥢香辣橄欖煙豆粉因為係手工意粉,意粉口感具彈性帶點煙韌,煙豆粉更被濃郁既香辣橄欖汁包裹著,香辣配上蕃茄既甜酸,味道唔錯🍹飲品🥢有機檸檬薑茶🥢冷泡林杮蜜桃茶🍧甜品又點少得Tiramisu呢☺️🥢店主話呢款甜品係新鮮即叫即制,更能保持口感細緻滑順香甜而不膩,最特別係手指餅偏鬆脆,食落去又係另一種質感及味道
🥠前菜
🥢蘑菇炸丸子及黑松露蛋黄醬
🥢意式麵包沙律
🍝意粉
🥢卡邦尼意粉
賣相簡單,蛋味香滑濃郁,又香又好味,意粉帶點彈性咬口
🥢香辣橄欖煙豆粉
🍹飲品