2019-08-08 53 瀏覽
收咗工之後口痕痕想食台灣野,上OpenRice 搵吓公司附近有冇邊間台灣野好食,唔想次次來來去去都係食連鎖店,所以搵左呢間係鰂魚涌嘅一葉台灣料理估唔到呢間鋪頭細細地但係都幾滿座,可能係夜晚食飯時間,見到佢有個餐牌係夏日嘅特色美食,一於試吓新口味我哋叫咗幾樣野:口水牛肉伴麵其實我唔係幾食辣,不過職員推介呢個口水牛肉麵好好味,又真係唔係好難,係有啲川香嘅感覺,牛肉夠厚實,麵底應該食落似手打和風涼拌珊瑚草睇相都知道好豐富骨膠原,所以睇到張圖片就叫咗,果然食落去係淡淡骨膠原,幾十蚊食呢個好抵食, 好清新嘅感覺三杯蛋豆腐經典台式食物,三杯雞就食得多,原來整三杯豆腐都咁好味,basil個味好出又配合焦糖手工布丁同行朋友話想食甜野 ,叫咗個布丁同黑糖糕食,又估唔到呢度甜品都OK喎,唔會太甜,黑糖糕整得好好味

我哋叫咗幾樣野:

口水牛肉伴麵