🥃杞醉 How Drunk🥃位於荔枝角長沙灣道的「杞醉 How Drunk」一向主打外賣雞煲及打邊爐食材,食過嘅朋友都讚口不絕,唔想食雞煲都仲有好多選擇,佢哋嘅杞醉和杞辣系列既小食,一樣唔可以錯過,醉和辣都係我既心頭好,今日就去荔枝角帶返幾味返屋企嘆下😋😋▪️杞醉鵝肝 店家非常窩心,杞醉汁分開上,乾淨又衞生,自己喜歡加幾多幾多,醉汁味道正合我心意,酒味香濃帶香甜,鵝肝大癲好食,軟嫩入口即化,兩者味道化為一體,好出色▪️杞辣撈雞▪️杞辣黃金皮蛋▪️杞辣脆青瓜▪️杞辣牛丸好辣既我一口氣點咗四款杞辣系列既食物,先講辣汁真係會食上癮,香、麻、辣、微甜集於一身,而且辣度適中,特別係微微香甜令人容易接受,超級喜歡撈雞完全冇骨啖啖肉,肉質嫩滑又入味,皮蛋更用上黃皮流心蛋,皮蛋黃柔潤入口即化配合麻辣汁係最佳拍檔,青瓜爽脆超級大盤,好抵食👍🏻,牛丸仲可以邊行邊食,熱辣辣好彈牙,辣汁令人越食越想食,真係返唔到轉頭▪️蔥油燒賣▪️胡麻撈麵 又俾我見到我最鍾意嘅街頭小食燒賣,口感軟軟糯糯,充滿魚肉香,蔥油豉油又係佳作,伴上燒賣超惹味,點咗咁多樣餸,當然要用個主食,Q彈既麵條配上濃香既胡麻醬,好味就係咁簡單
🥃杞醉 How Drunk🥃

▪️杞醉鵝肝