2024-07-14 401 瀏覽
好多人都以為荔枝角係賣衫嘅批發市場,冇咩好嘢食,咁你就錯啦😆,荔枝角其實有好多小店,之前介紹過有酸菜魚🤪,今次就去食雞煲,杞醉喺呢個炎夏🌞推出咗個下火嘅雞煲套餐,就算大熱天時都可以係屋企食到雞煲火鍋,正呀❤️❣️唔熱氣啦雞煲套餐🐓 $390📍2盒甘竹蔗湯甘竹蔗湯真係超級清甜,加埋雞湯嘅加持,滾起都忍唔住飲咗兩碗😋,真係唔夠喉🤪📍半隻清心雞雞件係湯底滾起後煮5-8分鐘就好食啦🤓,肉質十分嫩滑,真係想講好有雞味呀😂,最緊要食埋個雞皮,精華所在🤩📍1盒清心丸未食過清心丸,口感就係芋圓咁,煙煙韌韌,好有口感😎📍4隻手工韭菜豚餃子韭菜餃非常大隻❤️,餡料十分飽滿,咬落韮菜味爆發😆📍半份手打墨魚滑墨魚滑食到墨魚粒,非常爽口彈牙😋📍4粒牛骨濃湯牛丸牛丸十分爆汁,食嘅時候真係要小心😜,牛肉味十分濃📍4粒彈彈魚蛋真係彈彈魚蛋,十分彈牙👍🏻📍蔬菜盤有娃娃菜同金菇,吸收咗湯底嘅精華,食落更清甜👍🏻📍米線煮完再加上杞辣醬油,有種食麻辣米線嘅感覺🤓📍有杞辣醬油味道似雞煲醬,麻同辣嘅味道相當出,拎嚟蘸雞肉或者其他火鍋材料食好惹味😀,撈埋落爆炸蔥醬油一齊食就更加正😆📍爆炸蔥醬油充滿蔥油嘅香味,加上甜醬油,香氣十足🩷🏦是次

❣️唔熱氣啦雞煲套餐🐓 $390

📍2盒甘竹蔗湯

📍半隻清心雞

📍1盒清心丸
未食過清心丸,口感就係芋圓咁,煙煙韌韌,好有口感😎

📍4隻手工韭菜豚餃子
韭菜餃非常大隻❤️,餡料十分飽滿,咬落韮菜味爆發😆

📍半份手打墨魚滑
墨魚滑食到墨魚粒,非常爽口彈牙😋

📍4粒牛骨濃湯牛丸
牛丸十分爆汁,食嘅時候真係要小心😜,牛肉味十分濃

📍4粒彈彈魚蛋
真係彈彈魚蛋,十分彈牙👍🏻

📍蔬菜盤
有娃娃菜同金菇,吸收咗湯底嘅精華,食落更清甜👍🏻

📍米線
煮完再加上杞辣醬油,有種食麻辣米線嘅感覺🤓

📍有杞辣醬油

📍爆炸蔥醬油
充滿蔥油嘅香味,加上甜醬油,香氣十足🩷

🏦是次消費總額 $390

👅好味度:9(10分滿分)
唔使洗唔使切就可以嘆到咁好味嘅雞煲套餐,真係好方便呀🤩,而且食材都好新鮮,下次一定會再回購👍🏻
10 分鐘 (外賣自取)
  • 唔熱氣啦雞煲套餐
2024-07-12 421 瀏覽
//05 07 24 晴天🌞18:00 荔枝角 億利工業中心@howdrunk_hongkong下火良方 ☺︎熱辣辣想打個邊爐,又驚個人燥熱,唔通真係要等到秋天先有得打。𝘕𝘰𝘕𝘰𝘕𝘰…. 最近「杞醉」推出咗個【清心甘竹蔗雞煲】,用咗甘竹蔗、杞子、紅蘿蔔做湯底,今次仲唔係一路打邊爐,一路𝘬𝘦𝘦𝘱住降火。雖然呢個只係二人套餐,但份量真係足夠三個人食㗎!🔻唔熱氣啦雞煲套餐 x HKD$390ꕀ清心雞 (半隻)|甘竹蔗湯 (2盒)|清心丸 (1盒)清心雞新鮮 肉質相當嫩滑甘竹蔗湯湯底 清甜得嚟又夠晒下火 100%完全可以當湯咁飲清心丸 口感Q彈帶少少煙韌 我勁鍾意而且同雞煲嘅味道 更加係𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩 手工菠菜豚餃子 (4隻)餃子大大粒 皮薄餡多 非常之足料手打墨魚滑 (半份)墨魚味濃郁 質感爽滑彈牙 仲會食到細細嘅墨魚粒牛骨濃汁肉丸 (半份)咬落去即時爆汁 滿滿牛脂嘅香氣 彈彈魚蛋 (半份)入口爽彈 魚味十足蔬菜盤 (1份)米線 (2份)有杞辣椒油 (1份)感覺好似口水雞辣油嗰陣味 麻得嚟帶點微辣襯落雞肉真係好鬼惹味爆炸蔥醬油 (1份)呢個蔥醬油絕對能夠令食物味道昇華 裏面除咗
05 07 24 晴天🌞
18:00 荔枝角 億利工業中心
@howdrunk_hongkong

下火良方 ☺︎

雖然呢個只係二人套餐,但份量真係足夠三個人食㗎!

🔻唔熱氣啦雞煲套餐 x [夏日限定] HKD$390

清心雞 (半隻)|甘竹蔗湯 (2盒)|清心丸 (1盒)
清心雞新鮮 肉質相當嫩滑

甘竹蔗湯湯底 清甜得嚟又夠晒下火
100%完全可以當湯咁飲

清心丸 口感Q彈帶少少煙韌 我勁鍾意
而且同雞煲嘅味道 更加係𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩

手工菠菜豚餃子 (4隻)
餃子大大粒 皮薄餡多 非常之足料

手打墨魚滑 (半份)
墨魚味濃郁 質感爽滑彈牙 仲會食到細細嘅墨魚粒

牛骨濃汁肉丸 (半份)
咬落去即時爆汁 滿滿牛脂嘅香氣

彈彈魚蛋 (半份)
入口爽彈 魚味十足

蔬菜盤 (1份)
米線 (2份)

有杞辣椒油 (1份)
感覺好似口水雞辣油嗰陣味 麻得嚟帶點微辣
襯落雞肉真係好鬼惹味

爆炸蔥醬油 (1份)
呢個蔥醬油絕對能夠令食物味道昇華
裏面除咗有勁多蔥 仲有超多炸咗嘅蒜片
簡直係香上加香

2024-07-05
2024-07-05 294 瀏覽
香港人打邊爐一年四季都咁鍾意,最近天氣咁熱就唔想出街,想安坐家中又可以食到美味嘅那邊爐食材,我就非常推薦「杞醉」,主打外賣雞煲及打邊爐食材,食過嘅朋友都讚口不絕,我就之前已經幫襯過佢哋嘅醉雞煲同埋杞辣小食,當然係高質素又美味,炎炎夏日佢地推出咗「清心甘竹蔗雞煲」,真係唔熱氣都食雞煲啦🫶🌟唔熱氣啦雞煲套餐夏日限定 $390 二人前就啱晒啦,每樣份量少少就可以食到店家所有招牌菜,唔夠食仲可以自己追加喜歡的材料,竹蔗雞煲嘅甘竹蔗湯非常清甜,配合「杞醉」招牌靚雞,雞件嫩滑油鮮味,清清甜甜一啲都唔熱氣🐔清心甘竹蔗雞煲包括▪️清心雞(半隻)▪️甘竹蔗湯(2盒)▪️ 清心丸(1盒)🌟自選火鍋料▪️手工菠菜豚餃子 或 手工韭菜豚餃子(4隻)▪️手打墨魚滑 或 手打鮮蝦滑(半份)▪️牛骨濃汁牛丸 或 豬骨濃汁牛貢丸(4件)▪️夾心芝心丸 或 彈彈魚蛋(4件)▪️蔬菜盤、米線2份▪️有杞辣醬油,爆炸蔥醬油🌟追加系列▪️美國安格斯牛頸脊 $ 130▪️豬骨濃汁貢丸 $ 50▪️手打墨魚滑 $ 50店家溫馨提示💛「清心甘竹蔗雞煲」烹調小貼士1️⃣ 先將甘竹蔗湯倒進鍋裡開大火;2️⃣待濃湯滾起,將清心雞及清心丸倒進鍋裡,蓋上鍋蓋,然後大火滾5

🌟唔熱氣啦雞煲套餐夏日限定 $390

🐔清心甘竹蔗雞煲包括
▪️清心雞(半隻)
▪️甘竹蔗湯(2盒)
▪️ 清心丸(1盒)

🌟自選火鍋
▪️手工菠菜豚餃子 或 手工韭菜豚餃子(4隻)
▪️手打墨魚滑 或 手打鮮蝦滑(半份)
▪️牛骨濃汁牛丸 或 豬骨濃汁牛貢丸(4件)
▪️夾心芝心丸 或 彈彈魚蛋(4件)
▪️蔬菜盤、米線2份
▪️有杞辣醬油,爆炸蔥醬油

🌟追加系列
▪️美國安格斯牛頸脊 $ 130
▪️豬骨濃汁貢丸 $ 50
▪️手打墨魚滑 $ 50

店家溫馨提示💛
「清心甘竹蔗雞煲」烹調小貼士
1️⃣ 先將甘竹蔗湯倒進鍋裡開大火;
2️⃣待濃湯滾起,將清心雞及清心丸倒進鍋裡,蓋上鍋蓋,然後大火滾5分鐘
3️⃣熄火,不要打開鍋蓋,焗2分鐘(確保雞肉煮熟而嫩滑)
4️⃣開蓋先撇去多餘油份🍲即可品嘗濃湯及雞件
5️⃣品嘗清心雞後,便可加入其他火鍋料打邊爐
  • 清心甘竹蔗雞煲
啲米線又香又辣,每一啖都刺激到你的味蕾,真係過癮到震!🤤 米線爽滑彈牙,掛滿晒啲香辣醬汁,每一條都索哂味,正!🍜 再加埋啲爽脆嘅豆芽、滑嘟嘟嘅雞肉同埋新鮮嘅蔬菜,口感豐富到爆!🥬 鍾意食辣嘅朋友仔,呢個杞辣撈撈米線你真係唔可以錯過!🌶️🔥 辣到你爽,香到你停唔到口!🤤 評分:⭐⭐⭐⭐⭐推介指數:💯杞醉嘅杞辣撈撈米線,簡直就係辣味愛好者嘅天堂!🌶️🔥 香辣惹味嘅醬汁,爽滑彈牙嘅米線,豐富嘅配料,食完真係回味無窮!🤤 下次一定會再嚟幫襯!

評分:⭐⭐⭐⭐⭐

推介指數:💯

杞醉嘅杞辣撈撈米線,簡直就係辣味愛好者嘅天堂!

下次一定會再嚟幫襯!

2024-07-17 91 瀏覽
☀️夏天又想食雞煲,但又驚熱氣🥵見佢地推出全新新品雞煲套餐湯底係清心甘竹蔗🎋湯底好清甜🩷湯滾起後再加入清心雞🐥每件雞都勁嫩滑,而且都食到湯底既甜味❤️呢個套餐包括🎋 2盒清心甘竹蔗湯底🐥半盒清心雞🥟4隻手工韭菜豚餃子🤍手打墨魚滑 (真係好爽口彈牙,鮮味十足)🧆4粒牛骨濃汁牛丸(咬落好煙靭爽口,好有牛味)🍢4粒彈彈魚蛋 (好彈牙😂一定要試)🥬蔬菜盤(1份)🍜米線兩盒🍡1盒清心丸(煙煙韌韌,估唔到打邊爐都好夾)🌶有杞辣椒油 (秘製辣椒油,又唔會太死辣,但又好香口💕💥爆炸蔥醬油 (整出黎非常香,甜甜地)店鋪只接受外賣💕所以要提早預訂❣️
☀️夏天又想食雞煲,但又驚熱氣🥵
見佢地推出全新新品雞煲套餐

湯底係清心甘竹蔗🎋
湯底好清甜🩷
湯滾起後再加入清心雞🐥
每件雞都勁嫩滑,而且都食到湯底既甜味❤️

呢個套餐包括
🎋 2盒清心甘竹蔗湯底
🐥半盒清心雞
🥟4隻手工韭菜豚餃子
🤍手打墨魚滑 (真係好爽口彈牙,鮮味十足)
🧆4粒牛骨濃汁牛丸(咬落好煙靭爽口,好有牛味)
🍢4粒彈彈魚蛋 (好彈牙😂一定要試)
🥬蔬菜盤(1份)
🍜米線兩盒
🍡1盒清心丸(煙煙韌韌,估唔到打邊爐都好夾)
🌶有杞辣椒油 (秘製辣椒油,又唔會太死辣,但又好香口💕
💥爆炸蔥醬油 (整出黎非常香,甜甜地)

店鋪只接受外賣💕所以要提早預訂❣️

2024-07-16 61 瀏覽
唔好以為天氣熱唔食得雞煲😂最近朋友介紹我荔枝角嘅杞醉外賣雞煲,真係冇介紹錯🫶🏻今次食嘅就係 #清心甘竹蔗雞煲 ,聽到個名都知唔熱氣😆唔辣嘅雞煲最岩一家大細架啦🫶🏻先倒甘竹蔗湯再煮雞,入面有紅蘿蔔同杞子,後加入雞件,鍾意嘅仲可以一齊淥吓套餐入面嘅菜、餃同丸,湯底甜甜地真係幾好味,加埋雞嘅鮮味十足,成個湯底都level up ⬆️ 用嚟淥烏冬就啱晒呀!特別一提清心丸好得意Q彈有咬口😍下次做節一家大細都可以訂黎一齊食🌟

下次做節一家大細都可以訂黎一齊食🌟
2024-07-10 67 瀏覽
不嬲我地都有食開,見有又有新推出嘅清心甘竹蔗雞煲,就外賣左個套餐食。啲雞食落甘甜得黎又唔熱氣,仲要超嫩滑,小朋友都啱食!套餐入面包左嘅真係超多野食,2個人一定夠食。

啲雞食落甘甜得黎又唔熱氣,仲要超嫩滑,小朋友都啱食!

套餐入面包左嘅真係超多野食,2個人一定夠食。

外賣自取
一直都好鍾意食呢間醉雞專門店嘅醉雞,雖然唔喺荔枝角返工都每月會誇區團購最近出咗夏天限定嘅「清心甘竹蔗雞煲」好吸引!竹蔗湯底消暑清熱好啱夏天食「唔熱氣啦雞煲二人餐」包括半隻雞,同埋自選火鍋配料手工墨魚滑、手工豚肉餃子、爆汁牛丸、彈彈魚蛋、蔬菜盤(金菇&娃娃菜)同米線雖然話係二人餐但其實三個人都夠食生雞件放入湯底滾5分鐘就食得,雞肉嫩滑吸收晒湯底竹蔗嘅天然甜味,湯底清淡可以就當湯飲打邊爐配口感煙韌嘅清心丸幾有創意🤣原來都好夾附送嘅自家製杞辣醬油同爆炸蔥醬油都好好味🥹用嚟蘸雞件同撈米線超正👍🏻而火鍋配料都好高質彈彈魚蛋真係超彈牙手打墨魚滑新鮮足料而且份量都唔少
最近出咗夏天限定嘅「清心甘竹蔗雞煲」好吸引!
竹蔗湯底消暑清熱好啱夏天食
唔熱氣啦雞煲二人餐

「唔熱氣啦雞煲二人餐」包括半隻雞,同埋自選火鍋配料
雖然話係二人餐但其實三個人都夠食

手打墨魚滑新鮮足料而且份量都唔少
唔熱氣啦雞煲二人餐
清心甘竹蔗雞煲
2024-06-06 190 瀏覽
之前用優惠訂位平台訂位,有不愉快經歷,在優惠訂位平台給了這店一星評分,但評分竟然「被消失」了⋯⋯現今社會真是什麼也有可能被消失?!當天是母親節,按booking時間11:30am到達,店員第一句就說:「唔好意思,我地嘅食材幾日前已經被人預訂哂,你見我地連大閘都冇全開,今日唔會做生意。」仲有冇醉雞煲?「冇喇」咁有冇其他雞煲?「應該冇,我問問⋯⋯要點完數先知」有冇冷盤?「冷盤我地都攞唔到貨」最後只好表達不滿然後離開,急忙找替代方案。其實道理好簡單,冇貨賣就唔好接受booking, 已經book咗嘅,起碼打個電話預先通知, 唔好要客人白走一趟,兼失哂預算。

仲有冇醉雞煲?「冇喇」
咁有冇其他雞煲?「應該冇,我問問⋯⋯要點完數先知」
有冇冷盤?「冷盤我地都攞唔到貨」

最後只好表達不滿然後離開,急忙找替代方案。

2024-05-03 318 瀏覽
平時去開食上海舖, 都會好鍾意食花雕醉雞🥃🥃因為覺得個花雕味好香🥰🥰荔枝角開左一間專做外賣醉雞鍋的小店除左外賣火鍋之外, 仲有唔同的小食💯💯🐓🐓杞醉無骨雞雞都算幾滑既個酒味係會比平時食的會偏甜少少原因係佢有用杞子再煮過所以佢係建議飲用都冇問題食落啖啖肉, 所以好方便🦐🦐杞醉蝦蝦都算幾大隻同埋都幾新鮮如果再入味少少就更PERFECT🐽🐽杞醉滷肉飯會有D肥, 但係甜甜地食落都幾送飯都幾邪惡🪿🪿杞辣邪惡鵝腸 呢個鵝腸要大推好爽帶少少辣值得一試🐥🐥杞腐雞中翼用腐乳去醃製同帶少少微辣雞翼都幾大隻, 都幾惹味P.S. 見好多人都買外賣火鍋, 下次都試下先
平時去開食上海舖, 都會好鍾意食花雕醉雞🥃🥃
因為覺得個花雕味好香🥰🥰
荔枝角開左一間專做外賣醉雞鍋的小店
除左外賣火鍋之外, 仲有唔同的小食💯💯

🐓🐓杞醉無骨雞
雞都算幾滑既
個酒味係會比平時食的會偏甜少少
原因係佢有用杞子再煮過
所以佢係建議飲用都冇問題
食落啖啖肉, 所以好方便

🦐🦐杞醉蝦
蝦都算幾大隻同埋都幾新鮮
如果再入味少少就更PERFECT

🐽🐽杞醉滷肉飯
會有D肥, 但係甜甜地
食落都幾送飯
都幾邪惡

🪿🪿杞辣邪惡鵝腸
呢個鵝腸要大推
好爽帶少少辣
值得一試

🐥🐥杞腐雞中翼
用腐乳去醃製同帶少少微辣
雞翼都幾大隻, 都幾惹味

P.S. 見好多人都買外賣火鍋, 下次都試下先
2024-04-25 293 瀏覽
😐回頭度:1/10😐 之前都已經睇過好多呢間小店嘅介紹,一直想試咗好耐今次嚟到荔枝角又咁啱經過就梗係唔會錯過呢個試新嘢嘅機會啦最近努力嘗試堅持緊減脂,所以就揀咗樣比較低脂嘅『杞醉雞胸』 一打開見到啲肉質紋理都知出事,望落已經覺得好乾,一定係煮到過晒火一食,嚇親,件雞胸勁柴、勁韌,就好似翻煲咗幾十次嘅瘦肉咁......可能大家都會話想好食嘅就應該揀雞脾位啦,但其實雞胸要煮得好食都唔算好難啫,近年大把餐廳推出嘅雞胸肉菜色都烹調得幾好,就算未必做到嫩滑多汁,但都不至於會柴到韌...😅 今次我就冇試到其他款式,唔知其他嘅質素如何啦至於個醉汁,味道上就偏淡,略帶甜味,就唔係幾啱我口味喇...不過真係建議如果無心做好雞胸肉就不如索性唔好賣呢個部位嘅菜色,盞令食客失望呀😢
😐回頭度:1/10😐

之前都已經睇過好多呢間小店嘅介紹,一直想試咗好耐
今次嚟到荔枝角又咁啱經過就梗係唔會錯過呢個試新嘢嘅機會啦
最近努力嘗試堅持緊減脂,所以就揀咗樣比較低脂嘅『杞醉雞胸』

今次我就冇試到其他款式,唔知其他嘅質素如何啦
2024-04-06 241 瀏覽
杞醉由石硤尾開店已經幫襯,搬去荔枝角特地去支持,仍然保持水準👍杞辣慢煮牛舌👅每次必點,厚切牛舌好嫩滑,辣度可以揀大中小辣,非常惹味,份量又多!滷肉飯同台灣嘅滷肉飯唔同,係杞醉自創嘅味道,有豬皮同少少瘦肉滷得好入味,但又唔會覺得好肥,配上珍珠米,又係好好味,值得一試!😝杞辣萵荀、蓮藕,夠爽口,同辣汁好夾😋😋杞醉無骨雞🐔個汁偏向甜,個人喜歡多少少酒味更好,整體都係好好食🤤已經食過多次,老闆娘好好人,希望小店能夠做下去😀😀

杞辣萵荀、蓮藕,夠爽口,同辣汁好夾😋😋

已經食過多次,老闆娘好好人,希望小店能夠做下去😀😀

2024-04-06
下午茶
  • 杞辣慢煮牛舌
2024-03-20 209 瀏覽
🐔勁惹味芫荽雞煲😈早前品嚐過他們醉汁小食,真的是一試難忘,之後便立下決心要嚐嚐他們的雞煲。【杞辣。有茜雞煲】事前只需將乾蔥、洋蔥、蒜頭等香料爆香,再加入雞件翻熱便可享用。每口雞件都裹滿濃郁惹味的香辣醬汁。享用過雞煲後,再加入雞白湯便成了別具風味的火鍋湯底,一煲兩食。火鍋配料樣樣俱備,最喜歡其中的牛骨濃汁牛丸、彈彈魚蛋及手打乜乜滑(墨魚滑&蝦滑),肉汁與彈性是致勝的關鍵。另外附送的兩款醬油都別具特色。辣醬油像重慶口水汁極之惹味;爆炸蔥醬油一打開便聞到陣陣蔥香。【杞醉鮮蝦】Encore必食,隻隻飽滿鮮甜,而蝦殼已經過人手處理,不會剥殼的人也能輕鬆進食。【杞醉花甲】淋上秘製醉汁後,海水味與香甜的酒味完美融合,實在令人吮指回味。
🐔勁惹味芫荽雞煲😈

早前品嚐過他們醉汁小食,
真的是一試難忘,之後便立下決心要嚐嚐他們的雞煲

【杞辣。有茜雞煲

事前只需將乾蔥、洋蔥、蒜頭等香料爆香,
再加入雞件翻熱便可享用。
每口雞件都裹滿濃郁惹味的香辣醬汁。

享用過雞煲後,
再加入雞白湯便成了別具風味的火鍋湯底,一煲兩食。

火鍋配料樣樣俱備,最喜歡其中的牛骨濃汁牛丸、
彈彈魚蛋及手打乜乜滑(墨魚滑&蝦滑),
肉汁與彈性是致勝的關鍵。

另外附送的兩款醬油都別具特色。
辣醬油像重慶口水汁極之惹味;
爆炸蔥醬油一打開便聞到陣陣蔥香。

【杞醉鮮蝦】

Encore必食,隻隻飽滿鮮甜,
而蝦殼已經過人手處理,不會剥殼的人也能輕鬆進食。

【杞醉花甲】

外賣自取
🥃杞醉 How Drunk🥃位於荔枝角長沙灣道的「杞醉 How Drunk」一向主打外賣雞煲及打邊爐食材,食過嘅朋友都讚口不絕,唔想食雞煲都仲有好多選擇,佢哋嘅杞醉和杞辣系列既小食,一樣唔可以錯過,醉和辣都係我既心頭好,今日就去荔枝角帶返幾味返屋企嘆下😋😋▪️杞醉鵝肝 店家非常窩心,杞醉汁分開上,乾淨又衞生,自己喜歡加幾多幾多,醉汁味道正合我心意,酒味香濃帶香甜,鵝肝大癲好食,軟嫩入口即化,兩者味道化為一體,好出色▪️杞辣撈雞▪️杞辣黃金皮蛋▪️杞辣脆青瓜▪️杞辣牛丸好辣既我一口氣點咗四款杞辣系列既食物,先講辣汁真係會食上癮,香、麻、辣、微甜集於一身,而且辣度適中,特別係微微香甜令人容易接受,超級喜歡撈雞完全冇骨啖啖肉,肉質嫩滑又入味,皮蛋更用上黃皮流心蛋,皮蛋黃柔潤入口即化配合麻辣汁係最佳拍檔,青瓜爽脆超級大盤,好抵食👍🏻,牛丸仲可以邊行邊食,熱辣辣好彈牙,辣汁令人越食越想食,真係返唔到轉頭▪️蔥油燒賣▪️胡麻撈麵 又俾我見到我最鍾意嘅街頭小食燒賣,口感軟軟糯糯,充滿魚肉香,蔥油豉油又係佳作,伴上燒賣超惹味,點咗咁多樣餸,當然要用個主食,Q彈既麵條配上濃香既胡麻醬,好味就係咁簡單
🥃杞醉 How Drunk🥃

▪️杞醉鵝肝

▪️杞辣撈雞▪️杞辣黃金皮蛋
▪️杞辣脆青瓜▪️杞辣牛丸

▪️蔥油燒賣▪️胡麻撈麵

• 杞醉鵝肝
  • 杞辣撈雞
呢排收工都好夜,淨係想返屋企嗱嗱臨食飯沖涼瞓覺,連出街食飯嘅氣力都冇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 而呢一間小店餸菜都相當開胃,而且款式眾多,岩哂我唔想煮飯,忍唔住買返幾樣花雕杞子嘅醉人小食加下料!✨杞醉系列杞醉花甲呢盤真係大力推薦,花甲清洗得乾淨,食落鮮甜,更加附有一支額外嘅枸杞汁俾你自己淋落去!杞醉系列仲有半熟蛋同無骨雞,雞蛋做到半流心嘅效果,蛋黃骨紅色的,明顯用咗蘭王嘅蛋,而外皮亦浸得相當入味;無骨雞肉價錢合宜,食落都幾嫩滑!✨杞腐系列雞翼真係勁好送飯!而且小店建議我用微波爐翻熱,用微暖嘅温度入口確係惹味,而且隻隻都好肥大,啖啖肉~✨杞辣系列外辣之人當然要試埋帶有辣度嘅小食!蓮藕爽脆,咬落口感極好,辣度適中好岩加碗湯麵

✨杞醉系列

✨杞腐系列