2022-08-08
早幾日㩒下電話先知壽司郎居酒屋 杉玉 會登陸香港,試下網上預約,又俾我預約到喎,Lucky。期待左幾日,今日終於到我去試啦💛//用餐時間係100分鐘,Menu選擇以居酒屋黎講唔算豐富,不過勝在價錢同壽司郎一樣都好親民。//刺身 杉玉號絕品舟盛 $158壽司 並玉盛合 $88刺身好新鮮,壽司飯同壽司郎唔同的。杉玉的飯加入左黑醋同意大利黑醋,味道淡淡的但成個飯的味道同口感更好。(本身想試大拖羅3件,但已經售罄。)//芝麻油漬三文魚 $38鯡魚卵松前漬 $28池魚骨脆餅 $283款小食都不錯,池魚骨脆餅係意想不到的好味,炸得香脆唔油膩,送酒一流。//杉玉薯仔沙律 $48睇相覺得賣相幾得意,實際睇冇咩特別,不過味道就值得讚。薯仔沙律做得好滑,薯仔球的外層沾滿海苔粉同蝦粉,切開有個溏心蛋黃,加埋一齊食味道好夾。//鹽荔枝可爾必思梳打酒 $48飲品方面清酒的選擇都好多。今次點左鹽梳打酒,荔枝味比可爾必思強,加埋杯邊的鹽,飲落少少咸加多多甜,不錯的味道配搭。//餐廳上菜速度極快,店員都好有禮貌好有活力,仲要價錢真係好抵,所以食得好滿足💛埋單時仲每人送左一個杉玉的清酒杯。//
刺身 杉玉號絕品舟盛 $158
壽司 並玉盛合 $88
(本身想試大拖羅3件,但已經售罄。)
芝麻油漬三文魚 $38
鯡魚卵松前漬 $28
池魚骨脆餅 $28
杉玉薯仔沙律 $48
鹽荔枝可爾必思梳打酒 $48
埋單時仲每人送左一個杉玉的清酒杯。