2021-06-18 74 瀏覽
茶墨係之前見yellopenrice介紹完之後就一路都想去試,今日終於試下佢潑墨風格既麻糬奶茶🤤真係又靚又好飲。而且除左唔同既茶飲之外,呢度仲有好多蛋糕、雪糕可以加錢食埋,賣相都唔錯,不過今日唔係好肚餓就冇嗌到。1⃣️麻糬芝麻烏龍鮮奶茶($39)個水墨風真係🤩靚啊!鋪頭用左啲芝麻醬畫係個杯邊,然後再加麻糬、烏龍茶、同埋面頭既忌廉。嗌左少甜,覺得啱啱好唔會好甜。芝麻味好濃郁,未攪混既時候飲到啲沙沙地既口感,勁正😍店員有提醒話要攪混先飲,攪混完之後芝麻味一樣係好濃郁!配合埋啲奶香同淡淡既烏龍茶味,超正!而且芝麻味既飲品出面好似比較少見,感覺點都比珍珠奶茶健康😌麻糬份量都幾多,食落口雖然冇乜味,但係煙煙韌韌甘,好有咬口,而且唔會搶左芝麻既香味👍  呢杯我真係好鍾意❤️而且搭配唔係出面普通台式手搖飲品既果啲,擺脫珍珠、黑糖呢類組合,感覺冇咁邪惡。下次想試埋佢另一款招牌,麻糬芋泥茉莉鮮奶綠,同埋佢既蛋糕🍰🥰

1⃣️麻糬芝麻烏龍鮮奶茶($39)