今日試左近期觀塘大熱嘅日式漢堡扒排唔到挽肉と米就試下呢間本土野先本身都擔心性價比未必高,但又出乎意料好唔錯喎😋仲要服務好好,店員好細心介紹野食1.手打芝士安格斯漢堡扒飯 配咖喱汁 ($128)📸一上枱啲芝士已經流左啲出黎都幾吸引,再加個流心嘅蛋黃打咭一流蘭王蛋黃好creamy,撈埋啲一齊食口感好正漢堡扒上面有蘭王蛋黃、蘿蔔蓉、加個自選嘅配菜(泡菜/酸瓜,店員提我地芝士就唔好配泡菜會唔好食🤫)個漢堡扒生熟度岩岩好,好重牛味,又夠厚肉,都幾juicy平時食漢堡扒最怕濟,但佢上面啲蘿蔔蓉同酸瓜平衡得幾好,享受到啲肉之餘又冇咁易食濟咖喱汁老闆話一流,又真係幾有誠意,唔係平時成日食到果啲味精包裝咖喱味,相對感覺輕盈啲,但味道又仍然好足好香2.手打和牛漢堡扒配漢堡汁($118)同安格斯最大分別入呢個和牛明顯係再軟林好多,再juicy啲,但如果喜歡食牛味重啲嘅,安格斯個牛味就會再出啲汁方面,我個人就喜歡漢堡汁多啲,佢啲汁都係走輕盈路線,偏甜少少,呢個配左泡菜試下,泡菜比酸瓜酸好多,但夾埋偏甜嘅漢堡汁都幾夾、幾開胃,漢堡肉份量都好多3.吉列蠔 (跟餐加配$18)上枱個陣仲好熱,岩岩炸出黎、要讚佢幾有心
今日試左近期觀塘大熱嘅日式漢堡扒
排唔到挽肉と米就試下呢間本土野先

本身都擔心性價比未必高,但又出乎意料好唔錯喎😋
仲要服務好好,店員好細心介紹野食

1.手打芝士安格斯漢堡扒飯 配咖喱汁 ($128)
蘭王蛋黃好creamy,撈埋啲一齊食口感好正
個漢堡扒生熟度岩岩好,好重牛味,又夠厚肉,都幾juicy

2.手打和牛漢堡扒配漢堡汁($118)

3.吉列蠔 (跟餐加配$18)
上枱個陣仲好熱,岩岩炸出黎、要讚佢幾有心思唔係求其比啲蛋黃醬你就算,係洋蔥青瓜(?)咁嘅醬,幾清新

餐廳環境走日系路線,幾好坐,會播啲幾hit既日文歌,價錢唔係話特別平,不過都物有所值👍🏻,收工去食都keep住有人入座,走個陣出面仲要排隊
2024-05-14