話說想食日本野,於是係OpenRice 搵到活一鮮,於是決定嚟試下。朋友預先已打電話問有冇得book 枱,職員話有,所以就book 左2位8:15pm!我朋友大概7:40 pm已去到門口,店內入面已坐滿人,職員都話暫時未有位坐,都可能要等到8:15pm。咁我朋友照企係到等,那時候其實得我朋友一人係到等緊,冇其他人等緊。等到大概8點左右,已慢慢有多幾組人開始嚟門口等位(2人,3人 都有)。其中新嚟等位的2人,係門口企左唔係好耐,職員就好快俾位佢地。以我朋友的觀察及留意,覺得那2人同職員係相識的,職員見到佢地,一有吉位,就即時叫佢地入去坐!而我朋友咁早嚟到,去左邊?咪仲企左係到呆等!再等多5分鐘左右,等到bar 枱的客人走左後,個職員先嚟叫我朋友去坐bar 枱!傻的嗎?👿一早打電話嚟book 枱,仲要等左成大半粒鐘,先換嚟坐bar 枱🤬。我朋友當然唔坐啦~~🤬🤬🤬🤬咁我大概8:20 去到店門外會合朋友~朋友當然仲企係到等緊位,而我也親眼目睹3人那組人竟然都被安排入去坐4人枱! 唔通就因為我哋得2人就要被安排到最後?我唔深信我哋的消費能力會比3人低!於是我哋激鬼氣,決定唔食!轉去其他餐廳到食

咁我大概8:20 去到店門外會合朋友~朋友當然仲企係到等緊位,而我也親眼目睹3人那組人竟然都被安排入去坐4人枱! 唔通就因為我哋得2人就要被安排到最後?我唔深信我哋的消費能力會比3人低!於是我哋激鬼氣,決定唔食!轉去其他餐廳到食!

而呢間垃圾服務餐廳係8:25 先打嚟話有位俾我哋!🤬🤬🤬🤬 black list !!