2016-06-11 594 瀏覽
第一次寫食評!!有朋友前2天吃過華嫂話唔錯,今日去試下。中午小睡了片刻就趕著出發因為聽閒觀塘華嫂冰室,是收5:00pm.我大约4:15左右到。等左10分鐘左右就有位。 我點了 豬扒雞奕蕃茄通粉 、咸午肉芝士包、凍奶茶小冰、凍啡。 @豬扒雞奕蕃茄通粉~湯底一般茄味不是太特别不太燶味。豬扒以茶餐廳來説算是不錯,冇雪味,扒厚,算大件,易嘴嚼。 雞奕味道一般有小小豉油味。 @咸午肉芝士包~不錯。包微缓、口感不錯,罐頭咸午肉味,芝士正常味係經常在街吃到那種。整體算ok @奶茶~正常。茶香一般口感也是一般。 我冇吃招牌菠蘿包,因就快吃晚飯,但同枱座了2個女仔,棹上搭上了嘴。大家都是冒名來試下。他們同我點的都一樣,大家都覺得豬扒雞奕蕃茄通粉一般,咸午肉芝士包OK,他們點了招牌菠蘿包說味道ok,但牛油太多。 總結以茶餐廳來説價錢四十幾蚊;味道算可以。但如果要排多過20分鐘不值,如果專程乘車去食不值。但如果我在附近工作我都會再食。(但都唔值等太久)。
@奶茶~正常。茶香一般口感也是一般。
2016-06-10
15 分鐘 (堂食)