見到新開呢間話係越南某名牌Pho店羅特許經營權 就黎試下叫左香茅豬串骨 火車頭粉 蒜蓉牛油大頭蝦 蒜蓉包先黎蒜蓉包 得一面脆 牛油唔多覺有塗上面 同幾粒烤乾左既蒜頭 當頂住肚先 事關我地落單但人地遲order既pho竟然上先之後豬串骨 問友人有無味 佢話無味 咬落入面竟然係紅色 問店員 佢話放心熟架喇 係醃料問題 我心諗你係咪搞笑 入面生肉既色一係你d肉冷藏過一係未熟 關醃料咩事 得甘淡既香茅味會整到入面紅色? 肉咬得入即係都熟就食左幾啖跟住呢個時候個waiter話個pho你地叫我地起先起驚d粉會淋晒 唔明咩道理但係是但啦 其實覺得係佢檯細所以放唔晒人地其他檯d野都就甘上無扮西餐分頭盤主菜上 之後上左個火車頭粉 食落覺得幾好窩 湯底係食過甘多間最唔淡味 飲多左幾啖 (點知..) 食到甘上下個大頭蝦都未黎 問佢話燒緊 之後黎左睇落好似幾好幾大隻 一隻開兩邊 但係食落個蝦無蝦味 上面d類似槳狀既"牛油蒜蓉"超奇怪 個蝦頭食到有d刺口食完出事喇 成晚勁口渴 一路飲水都唔掂到第2朝都仲口渴 真係未試過食一間野既味精重到甘離譜我唔知原店係咪都係甘重味精 不過呢間野都唔會再去 唔想隔左成晚都仲甘口
見到新開呢間話係越南某名牌Pho店羅特許經營權 就黎試下
叫左香茅豬串骨 火車頭粉 蒜蓉牛油大頭蝦 蒜蓉包

我唔知原店係咪都係甘重味精 不過呢間野都唔會再去 唔想隔左成晚都仲甘口渴

服務都算唔錯可能新開張
2010-05-11