灣景廳

Harbour Restaurant
2010-04-07 36 瀏覽
跟男朋友拍拖2年半想食好少少,,系openrice搵左好多間,見呢間價錢ok ,又有coupon,又幾多好評,於是我地就選擇左呢間..當晚去到色到原來系酒店內的餐廳,,以為差極都有限...點知原來系錯的...一入到去,, 見到只有個corner位可以拎食物,,,食物選舉又少,, 生蠔又細隻又黑,味道好似食左舊鐵咁,,男朋友話呢隻可能系銅蠔, 系會有陣鐵銹味,,但系我地2個都頂不順其實食物味道又不是很突出,沒有再食的衝動..而且食物在8點當後就沒有再fill,, 遲來的客人根本沒有選擇當日的侍應收碟速度極快,,本來男朋友在碟中留下一隻龍蝦仔,我待會幫佢開,,點知一位男侍應,,睇都冇睇就碟連龍蝦仔收左,,我同男朋友都呆左.. 叫了一位女侍應埋單,, 可惜等了好耐都未得,,見其他抬都好快,,於是叫了另一合侍應埋單,,佢立即去左counter ,,好明顯一開始果位侍應沒有幫我地即使有coupon. 我地仍然覺好唔抵,,,唯一值得贊的系..環境不錯, 暗暗地幾浪漫!!
當晚去到色到原來系酒店內的餐廳,,以為差極都有限...
點知原來系錯的...
一入到去,, 見到只有個corner位可以拎食物,,,
食物選舉又少,, 生蠔又細隻又黑,味道好似食左舊鐵咁,,

其實食物味道又不是很突出,沒有再食的衝動..
當日的侍應收碟速度極快,,
本來男朋友在碟中留下一隻龍蝦仔,我待會幫佢開,,

於是叫了另一合侍應埋單,,佢立即去左counter ,,
好明顯一開始果位侍應沒有幫我地

即使有coupon. 我地仍然覺好唔抵,,,
唯一值得贊的系..環境不錯, 暗暗地幾浪漫!!
2010-04-06
慶祝紀念