2018-08-20 301 瀏覽
今日同屋企人去飲茶,本身諗住去樓下嗰間嘅,但係因為太多人所以就走咗上嚟呢邊!見到下午茶時段佢冇人排隊,所以就走咗入嚟。入到去見到佢張點菜紙,都係得壹版!哈哈仲以為會有多啲唔同款式嘅點心可以叫黎試吓!其中呢個佢話係必點嘅一個點心,亦都係我自己未試過嘅所以就點左試吓!一碟有六件嘅粟米包,哈哈其實我唔記得咗佢本身個名係咩名,總之就係有粟米味嘅炸包!我覺得味道尚可,中間好似搽咗有粟米味嘅牛油嘅感覺!外面嘅皮都算炸得幾脆同埋唔算太油!另外都有點做呢個煎糯米雞!其實我都唔記得咗個名大約好似係咁叫!味道同糯米雞一樣,但係外層嘅皮就係剪過!感覺中規中矩!我個人覺得試唔試都得!其餘嘅點心都係正正常常冇乜特別但係相比起其他下午茶時段嘅酒樓就略為貴左少少!所以應該未必會再幫襯了

所以應該未必會再幫襯了