2021-12-08 394 瀏覽
食大閘蟹真係好開心😋😋😋仲要兩皇一后真係好滿足🤭兩隻公都算多白膏piggy最鐘意,隻乸都唔錯,呢個價錢真係好抵,其他嘢就正正常常,係個黑松露羹piggy有啲食唔慣,可能食得好嘢少🤣🤣🤣兩皇一后大閘蟹餐HK$398 逢星期三減HK$50
  • 兩皇一后大閘蟹餐
2021-11-29 233 瀏覽
之前用積分換咗新地商場$50優惠卷,決定同屋企人飲茶用咗佢!酒樓門面開放式設計,對正商場玻璃透光度十足,環境舒適清靜。星期六11點左右唔算多人,walk-in 就有位,之後慢慢開始多人。小食有白飯魚仔,好食😋點心挺多選擇,始終係商場酒樓價格會偏貴一些,例如燒賣、蝦餃、籠包都係段位計,亦唔會有屋村酒樓個啲點心優惠,點心正常水準無咩特別,點心姐姐態度有禮👍🏻
2021-09-04
午餐
2021-11-19 209 瀏覽
今日一行四人嚟到鴻星飲茶,老實講我從來都未喺呢度飲過茶。但完全係極度失望。先講呢度啲點心,我從來未見過一間酒樓,叫燒賣唔係一籠一籠咁計,而係逐位逐位計。一位燒賣要$17,如果我哋四個人都食燒賣嘅話,就要$68,勁貴。最後我哋叫咗福建炒飯,價錢一啲都唔平,$138。味道唔算太好,但都叫食得飽肚。點心完全係垃圾。等咗半個鐘都未嚟之餘,食得出食材完全唔新鮮。蘿蔔糕有陣酸臭味。大家都嗱嗱臨食完走人。可一不可再

2021-11-19 196 瀏覽
等到啦!蟹😋黃者歸來,又到大閘蟹季節,一行三人,享受一頓美味晚餐,選擇平日吃,也是不錯👌套餐包括三隻蟹及餸菜、甜品 ….奉送橙汁或紅酒一杯 🥂 煙燻鴨胸配青瓜個人 微辣也不能😂感覺青瓜 太辣了,只能淺嚐,鴨胸ok 啦酥炸廣島蠔:噢!太多厚粉黑松露元貝羹:有鮮味😀嘩!非常小小的元貝椒絲腐乳生菜: 爽脆夠惹味家艘糯米飯: 葱花、臘味切粒粒,清淡可口清蒸食法(共三隻),慢慢品嚐先來兩隻公,肉質一般,少量膏,不太鮮甜最后上 母蟹,硬膏,都幾好😊 職員話,size 是正常,略為細小總結: 埋單 $1379前年都係鴻星食喎,個人覺得似乎退步,有待改善 ,努力💪呀!

等到啦!蟹😋黃者歸來,又到大閘蟹季節,
一行三人,享受一頓美味晚餐,選擇平日吃,也是不錯👌
套餐包括三隻蟹及餸菜、甜品 ….
奉送橙汁或紅酒一杯 🥂

煙燻鴨胸配青瓜
個人 微辣也不能😂感覺青瓜 太辣了,只能淺嚐,鴨胸ok 啦

酥炸廣島蠔:噢!太多厚粉

黑松露元貝羹:有鮮味😀嘩!非常小小的元貝

椒絲腐乳生菜: 爽脆夠惹味

家艘糯米飯: 葱花、臘味切粒粒,清淡可口

清蒸食法(共三隻),慢慢品嚐
先來兩隻公,肉質一般,少量膏,不太鮮甜

總結: 埋單 $1379
前年都係鴻星食喎,個人覺得似乎退步,有待改善 ,努力💪呀!

2021-11-08
2021-11-19 169 瀏覽
捉緊食大閘蟹季節的尾巴🦀試吓鴻星皇者大閘蟹二人餐$736,另加茶錢及小食。在#openrice 買定餐飲卷是這價錢抵少少😉套餐每一人包括:🦀清蒸大閘蟹(兩皇一后共3隻,公每隻約五両)🥢煙燻鴨胸拼青瓜🥢黑松露元貝羹🥢酥炸廣島生蠔🥢椒絲腐乳菜苗🥢家嫂臘味飯🥢蟹粉小籠包🥢窩心薑茶湯圓🍷橙汁/紅酒一杯先食公先,公的蟹膏比較黃,說真的不是太多膏,兩隻會有一隻少膏,而且不是太香。蟹乸雖然比較細隻,但個人喜歡食蟹乸多,有爆膏感覺,蟹膏呈深橙色,加埋甜醋食不得了,好甘香😋自己就唔太喜歡大閘蟹任食套餐嗰啲,依家食三隻剛剛好👍🏻其實我想話鍾意食醬油蟹多啲囉👉🏻👈🏻幾時先可以飛😓

套餐每一人包括:
🦀清蒸大閘蟹
(兩皇一后共3隻,公每隻約五両)
🥢煙燻鴨胸拼青瓜
🥢黑松露元貝羹
🥢酥炸廣島生蠔
🥢椒絲腐乳菜苗
🥢家嫂臘味飯
🥢蟹粉小籠包
🥢窩心薑茶湯圓
🍷橙汁/紅酒一杯

自己就唔太喜歡大閘蟹任食套餐嗰啲,依家食三隻剛剛好👍🏻

其實我想話鍾意食醬油蟹多啲囉👉🏻👈🏻幾時先可以飛😓

2021-11-05 203 瀏覽
印象中鴻星一向比較有保證 於是屋企人選擇係度食生日飯適逢係食大閘蟹既季節,佢地有推出大閘蟹套餐但我地屋企人比較少食蟹,所以都係食返小菜🍽片皮鴨半隻 味道可以既, 一半既鴨件有皮有肉肥瘦適中,另一半就只得皮,如果多d肉會更好🍽薑蔥炒蟹蟹唔太新鮮,肉唔多又有d梅😐片皮鴨同炒蟹係套餐,做緊promote 加埋$29×雖然價錢唔貴但質數非常一半, 尤其碟蟹,早知既話會揀片皮鴨搭魚🐟或者龍蝦🦞🍽廈門炒米粉無唸過炒米粉會係甜既, 乜廈門炒米係甘既咩?真係完全唔識欣賞😓🍽 豆豉鯪魚油麥菜味道正常,家常菜的味道,但好油下🍽什菌扒豆腐味道一般無驚喜, 係豆腐幾滑嫩,d豆腐炸過,豆腐皮索左d汁,但個汁又無特別好味😂🍽金沙軟殼蟹成晚既唯一亮點🌟裹滿鹹蛋黃既軟殼蟹賣相已經好吸引軟殼蟹炸得剛剛好,脆得黎唔乾鹹蛋黃充分包住隻蟹但又唔會太鹹一啖咬落去仲幾juicy添 非常正墊底d炸米粉實在太多😂 無人食 幾浪費🍽蓮蓉壽包壽包好大個,包好軟熟, 肯定係即蒸既蓮蓉甜度剛好, 味道好但賣相唔多靚😂雖然好大個,但要$25個 太貴#只有軟殼蟹好味, 片皮鴨同壽包OK, 其他都唔會再食#價錢偏貴, 計埋味道 性價低#員工服務大
印象中鴻星一向比較有保證 於是屋企人選擇係度食生日飯
適逢係食大閘蟹既季節,佢地有推出大閘蟹套餐
但我地屋企人比較少食蟹,所以都係食返小菜

🍽片皮鴨半隻

🍽薑蔥炒蟹
蟹唔太新鮮,肉唔多又有d梅😐

片皮鴨同炒蟹係套餐,做緊promote 加埋$29×
雖然價錢唔貴但質數非常一半, 尤其碟蟹,
早知既話會揀片皮鴨搭魚🐟或者龍蝦🦞

🍽廈門炒米粉
無唸過炒米粉會係甜既, 乜廈門炒米係甘既咩?
真係完全唔識欣賞😓

🍽 豆豉鯪魚油麥菜
味道正常,家常菜的味道,但好油下

🍽什菌扒豆腐

🍽金沙軟殼蟹
成晚既唯一亮點🌟
裹滿鹹蛋黃既軟殼蟹賣相已經好吸引
軟殼蟹炸得剛剛好,脆得黎唔乾
鹹蛋黃充分包住隻蟹但又唔會太鹹
一啖咬落去仲幾juicy添 非常正
墊底d炸米粉實在太多😂 無人食 幾浪費

🍽蓮蓉壽包
壽包好大個,包好軟熟, 肯定係即蒸既
蓮蓉甜度剛好, 味道好但賣相唔多靚😂
雖然好大個,但要$25個 太貴

#只有軟殼蟹好味, 片皮鴨同壽包OK, 其他都唔會再食
#價錢偏貴, 計埋味道 性價低
#員工服務大致ok
#只會飲茶 唔會想再食晚飯🙅🏻‍♀️

2021-10-28 244 瀏覽
差不多每年都有食下大閘蟹,我算是食蟹的狂熱分子,但這是我有生以來食過最難食的大閘蟹,蟹唔爆膏,且蟹膏一D都唔甘香,蟹肉完全冇鮮味,有很重的泥味,我唔知食緊什麼,其他菜式味道都好一般,蟹粉小籠包似超市凍櫃貨式,係實淨冇肉汁冇蟹膏的小籠包,家嫂臘味飯鋪面的臘味碎濕濕又少,糯米飯又冇色水,望落一啲都唔吸引,食落又淡茂茂,連個薑茶湯圓係完全沒有薑味的,食物水準只能以茶餐廳質素比喻,或者係比茶餐廳更差,非常失望的大閘蟹套餐,希望管理層注意返食物質素,監管食物的出品
皇者大閘蟹套餐
2021-10-28 247 瀏覽
之前見鴻星做星期三小菜有半價優惠,特登約咗男友今晚過去食飯,今晚07:20入去坐低,07:30落咗order, 等咗半個鐘頭都未有嘢食,咁就叫咗個侍應埋嚟,話如果啲嘢食未整,就唔使上啦。佢話已經出緊㗎啦,就繼續等啦。再等多20分鐘都冇嘢食,係一樣菜都冇上過,所以就叫咗佢成張單取消,然後我哋就走咗啦。其實真係好嬲囉,我明白晚飯時候有時好忙,等半個鐘我OK嘅,但係等咗成50分鐘一樣菜都冇上過,我真係接受唔到。我覺得我已經算好脾氣㗎啦,冇話投訴淨係話取消張單就走人。其實我覺得你哋咁大個集團,做唔切咪唔好做優惠囉,雖然半價,咁但係客人嘅時間就唔係時間咩,經過今次嘅經驗,你哋公司再做優惠我都唔會再嚟啦!
2021-10-27
2021-10-23 453 瀏覽
大閘蟹每人2公1乸,1杯橙汁或紅酒,仲有其他餸。價錢:$398/位+茶錢 再加一唔好預好大隻,但都叫有啲膏食下每人三粒姜汁湯圓-芝麻餡。兩個人食..每人兩片嘅煙鴨胸…….乾爭爭又唔覺有蟹味嘅蟹粉小籠包- 每人得一粒。臘味飯-其實食曬完部餸加蟹都一定唔會飽,所以一定要食呢碗飯(圖中為兩人份量)黑松露元貝羹-名就好威,食落唔好味。椒絲腐乳菜苗-上圖為兩人份量的菜。總結:蟹ok,但其他餸完全唔掂!份量又少,唔會再幫襯大閘蟹餐。

大閘蟹每人2公1乸,1杯橙汁或紅酒,仲有其他餸。
價錢:$398/位+茶錢 再加一

唔好預好大隻,但都叫有啲膏食下

每人三粒姜汁湯圓-芝麻餡。
兩個人食..每人兩片嘅煙鴨胸…….

乾爭爭又唔覺有蟹味嘅蟹粉小籠包- 每人得一粒。

黑松露元貝羹-名就好威,食落唔好味。
椒絲腐乳菜苗-上圖為兩人份量的菜。

2021-10-16
去飲茶人少少擔心嗌得太多會食唔曬?呢間鴻星中菜就可以滿足大家想食好多野嘅慾望啦!好多點心類都可以一件件嗌 啱曬眼闊肚窄嘅咁多位🥐酥皮焗叉燒包💰26.5酒樓必嗌除左流沙包仲有叉燒包 呢度嘅仲係菠蘿包版嘅酥皮 熱辣辣出爐見到好多台都有嗌到!而且一個真係好大!酥皮一塊塊脆卜卜好香口 入面叉燒都唔肥膩 好夾😆🍮蓮蓉西米焗布甸💰中點呢個雖然係最後嗌但係都好推薦!面頭係雞蛋布甸淋左一層蜜糖 撩開就係細細粒嘅西米 軟淋淋同蛋口感好夾 而且下面仲有隱藏嘅蓮蓉 唔會過分甜膩 口感順滑!🍰粗糧燕麥糕唔知有冇人好似我咁特別鍾意燕麥糕嘅口感 紮實得來又唔似brownie咁甜 清淡嘅味道代表了燕麥嘅樸實無華😛🥨燕麥脆蛋散💰21蛋散有好大嘅兩塊 上面灑左楓糖漿同一D碎片 主要甜味靠楓糖漿 所以有D白色嘅位置會冇咁甜 個人覺得食耐左會偏油同無味🥟香滑核桃包流沙包食得多 呢度就冇 反而有核桃包 入面係類似煉奶嘅甜味同埋一D核桃碎 口感唔錯🥟鴻星蝦餃皇🥟上素蒸粉果💰10.5🌯荷香珍珠雞💰12蒸蝦餃都正路幾新鮮 不過皮有D過黏🥓沙嗲金錢肚💰30金錢肚不過不失 全部厚切好大條🥟韭黃鮮蝦腸粉💰37.5韭黃存在感唔係特別高 冇

🥐酥皮焗叉燒包

💰30
金錢肚不過不失 全部厚切好大條

🥟韭黃鮮蝦腸粉
💰37.5
韭黃存在感唔係特別高 冇諗到會同蝦餃撞左 所以會覺得口感比較重複

整體來講呢度甜品都唔錯 可以留肚嗌定幾個甜品食😍下次仲想試下棗皇糕 同埋點心可以一件件嗌真係好方便 可以自己嗌自己鍾意嘅嘢!

📌 鴻星中菜 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621-630號舖
2021-10-18
$150 (早餐)
蓮蓉西米焗布甸
  • 粗糧燕麥糕
  • 酥皮焗叉燒包
2021-09-25 513 瀏覽
蝦球炒蟹糊其實係蝦球蟹肉炒蛋..?Yummy.. Tender shrimps, lots of crab meat ..parents like it much! I pieces of the shrimps. even it was a take away food.. still tast fresh! not over cooked. with openrice discount, very good deal! will try other crab dish again!
蝦球炒蟹糊
其實係蝦球蟹肉炒蛋..?

I pieces of the shrimps.

2021-09-25
外賣自取
  • 蝦球炒蟹糊
2021-07-18 1087 瀏覽
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃牧田大結局好失落😔,今朝一早起左身去飲早茶🫖,好鐘意呢間酒樓比較靜,枱同枱之間隔得比較開,同埋好乾淨。🌟 灌湯餃好鐘意呢道既灌湯餃,勁足料,有一粒大乾瑤柱,大冬菇,餃入面就有蝦同埋豬肉,都好大隻。但我最欣賞嘅係佢嘅湯頭,落咗好多金華火腿去煲,非常清甜濃味🥰👍🏻🌟珍珠雞呢度𝒹珍珠雞係一客一客咁上,每隻都係用迷你蒸籠裝住。糯米都食到荷葉香,香菇同肉絲份量都好多,味道唔錯😙🌟紅米鮮蝦炸腸個腸粉係加左紅米,所以有𝒹粉紅色,應該比較健康掛😅入面包左蝦同炸両,但係𝒹蝦比較實,好似放左好耐咁,唔太推薦。其他既蝦餃、小籠包、蒸飯、鯪魚球等都正常發揮,價錢比起其他酒樓貴少少。但勝在環境舒服,有時好驚好嘈,逼住聽隔離枱講野。鍾意寧靜嘅你可以試呢道。☺️📍 鴻星中菜𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙎𝙩𝙖𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙪𝙞𝙨𝙞𝙣𝙚新界荃灣大壩街4-30號荃灣廣場第6層621-630號舖

🌟 灌湯餃

🌟珍珠雞

🌟紅米鮮蝦炸腸

新界荃灣大壩街4-30號荃灣廣場第6層621-630號舖
早餐
2021-07-14 816 瀏覽
一行四人今日早上十時幾入座,12時前埋單有五折,點咗十多樣點心,等咗半個鐘,只有一粒蝦餃,一粒菜苗餃,一件馬拉糕嚟咗,點心紙價錢原來係逐粒計,一粒蝦餃原價16蚊,五折即是一粒八蚊,即是一籠蝦餃要64蚊,五折後32蚊,一啲都唔抵,仲要等超耐。於是即刻埋單,去咗同層另一間酒樓飲茶。中伏經驗,切勿光顧!
2021-07-14
午餐
2021-04-21 1172 瀏覽
見鴻星,現在有8元甜品任食優惠,勁想去食! 點知!!!伏!!! 星期二,同老公,倆個人去,1900hrs 入坐,全場連埋我哋得5枱客,勁冷清,都心感不妙,安慰自己,少人D,仲好啦!!! 我哋點咗個胡椒蟹,黃金蝦,咕嚕肉賽螃蟹,4餸首先嚟個(1)咕嚕肉,味道不過不失,只係感覺到怪怪,好似唔夠熱!!食到咁上下,其他餸就到齊,見到(2)碟蟹賣相,咁靚,就急不及待試下先,個蟹蓋好大,但一反轉,空空的,乜都無,咁食條䓤先,嘩!!凍㗎!feel 下蟹身,都係凍㗎!!!! 原全嚇親!!!死未!!! 同經理講,返去再炒熱,出番嚟,好好多,再食過,不過蟹身勁削!!! 原全無肉食,簡直係嘥錢,都唔知自己食咗D乜!!!(3)黃金蝦,顏色白白的!!!食落滿口油!!唉😞!!!(4)賽磅蟹,油笠笠! 不過都係最正常嘅一道菜😣起碼送到時,係熱嘅!!唉!!!! 鴻星幾時攪成咁!!!!!碟碟無鑊氣!! 茶記還比佢好!!食食下, 聽到隔離枱投訴,話豬肉,唔熟,要攞番入厨房再整!!到食甜品,好一般!最正常係 腐竹糖水,芒果布甸!楊枝甘露就同便利店買到的一樣!真係唔會有下次!!!多客就話做唔切!少客根本無得解釋!!!今次,只
星期二,同老公,倆個人去,
我哋點咗個胡椒蟹,黃金蝦,咕嚕肉賽螃蟹,4餸
食到咁上下,其他餸就到齊,
feel 下蟹身,都係凍㗎!
,簡直係嘥錢,都唔知自己食咗D乜!!!
(3)黃金蝦,顏色白白的!!!食落滿口油!!唉😞!!!
食食下, 聽到隔離枱投訴,話豬肉,唔熟,要攞番入厨房再整
!!
到食甜品,好一般!
最正常係 腐竹糖水,芒果布甸!
楊枝甘露就同便利店買到的一樣!
真係唔會有下次!!!多客就話做唔切!
少客根本無得解釋!!!
今次,只得一個"伏"字!!!!!!!

2021-04-05 844 瀏覽
好耐無去鴻星啦,今次試過不會再去!我們要求轉枱,但先後三個部長都話無時間招呼,好不客氣,服務態度好差,永遠不再幫襯!今時今日的服務態度真不行,我們隨即離開,他們也毫無反應!
好耐無去鴻星啦,今次試過不會再去!

今時今日的服務態度真不行,我們隨即離開,他們也毫無反應!

2021-04-05
早餐