已經第三次嚟!呢度係第一間我覺得靜係為左環境,都已經值得嚟多一次嘅 cafe😭 更何況食物質素真心唔錯🤤舒服嘅木系家居風🤎下次想坐窗邊位因為最近兩次去嘅日子比較接近,所以夾埋一齊點評。1️⃣澳洲草飼牛肉眼 300g (5分滿分,推薦指數: 🌕🌕🌕🌖)叫左五成熟,所以仍然保持到內裡粉紅粉嫩嘅顏色,調味都無得挑剔🤩雖然影唔出,但佢一嚟到嘅厚度係嚇親我嘅。亦可能因為咁,某啲部位嘅肉質會有啲啲韌,但範圍不大,所以係可以接受的🥰2️⃣冬蔭公大蝦天使幼麵 (5分滿分,推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌗)估佢唔到,係我同朋友嘅心目中排名第一好食🤤本身我唔太食得辣,諗住試兩啖就算,但試完停唔到口!醬汁係偏濃稠,一入口感覺全個冬蔭公湯倒左落去咁濃郁😂但又唔會太辣,啱我口味!扣果0.5分係覺得大蝦可以多一兩隻,咁就真係完美了3️⃣經典薄餅(5分滿分,推薦指數: 🌕🌕🌕🌖)餅底係脆邊嘅薄底,入口幾juicy,份量都唔細👍🏻但因為揀左經典款,無咩驚喜🤣4️⃣炸薯角配黑松露醬 (5分滿分,推薦指數:🌕🌕🌕🌕)熱辣辣仲要大大舊滿曬咁捧上嚟,邪惡到不得了🫢 黑松露醬係預想中嘅味道,唔會話好驚喜但當吹水嘅小食係完美的🥰5️⃣歌劇院蛋糕配雪糕(5分滿

舒服嘅木系家居風🤎下次想坐窗邊位

因為最近兩次去嘅日子比較接近,所以夾埋一齊點評。

3️⃣經典薄餅(5分滿分,推薦指數: 🌕🌕🌕🌖)

4️⃣炸薯角配黑松露醬 (5分滿分,推薦指數:🌕🌕🌕🌕)

5️⃣歌劇院蛋糕配雪糕(5分滿分,推薦指數: 🌕🌕🌕)
因為同枱有人生日,叫個嚟慶祝下🤣
蛋糕係好食嘅,但會覺得價錢略貴而份量不足,性價比不高☹️

總括嚟講,主菜嘅質素上品,尤其冬蔭公意粉係必食🤩而甜品性價比不高。但綜合環境,食物同餐廳位置,係會一訪再訪嘅cafe🤎
2022-06-30