餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

2017-12-07 94 瀏覽
接女友人上環放工,係佢公司樓下等既時候,對面就見到呢一間拉麵店。所以唸都無唸就入左去試下啦!見到有期間限定,好似幾好食就點左呢一個,同剔左 廚師推介而女友人就點左 黑熊拉麵仲有小食餃子香魚湯拉麵 $88首先講下賣相,唔錯既。急不及待就試左個湯先,好香魚湯味,唔會太咸,岩岩好。呢隻麵質唔錯,有咬口之餘,粗幼又適中。唔同佢原本既2種麵質,個人好喜歡呢個。配料有葱同叉燒同蛋,正路野不過不失!我認為呢個期間限定可以放入主餐牌黑熊拉麵睇個名都知道,姐係黑蒜油拉麵,加上肥叉燒,味道比香魚味重,不過個人認為咸左少少,不過肥叉燒d脂肪加肉好香口。留意翻,黑熊拉麵就無蛋既,上面張圖係女友人偷左我個半舊!餃子個餃子同平時食到既大同小異,但係我想介紹既係個醬汁!唔係一般既醬汁,我認為係加左麻雀同小小辣油煮過既,令到餃子個味道完全昇華左!

見到有期間限定,好似幾好食就點左呢一個,同剔左 廚師推介
而女友人就點左 黑熊拉麵
仲有小食餃子