2022-06-23 634 瀏覽
入馬灣house warming 途經發現咗呢個沙灘旁、可以望住青馬大橋嘅嘅隱世角落。咁岩就到好朋友生日,於是決定再入黎一次,好好坐下享受不一樣嘅風景🌉。喺沙灘旁邊有多間不同嘅餐廳,因為唔想食意粉/Pizza呢d,最後就訂左呢間德國餐廳,而事實證明呢個選擇非常正確👍。餐廳坐落嘅位置係沙灘嘅正中央🏖️,預訂時要求了坐戶外有景嘅地方,到達時餐廳迅速安排好座位比我地。餐廳外面有5、6張枱係室外,呢個天氣坐戶外其實有都幾熱💢,當晚有少少雨無乜風,不過望住個超靚嘅夜景,熱住都值得嘅,最好嘅消暑方法就係叫返幾杯啤酒降降溫🍻。當日亦其他枱同我地一樣坐戶外,怕熱坐室內其實都有唔少位,裝潢亦好有德國風。點左烤雞沙律🥗、德國烤豬腿配薯蓉🐖、香煎鱸魚排🐟,唔使好耐就全部菜到齊。全部野食大大份熱辣辣,味道亦唔錯,合乎預期。特別係德國豬手,外皮脆卜卜,岩岩好完全唔硬,香脆不油膩😋,對比其他大眾熟悉嘅德國餐廳,絕對完勝。仲有不得不提伴碟嘅薯仔,極度其貌不揚 ,睇落好似原個無煮過咁,無期望下食咗一啖試吓,點知...哇😍,講唔出嘅好好味,已經好飽但停唔到口應該係加左香料煮,好有薯仔味而口味亦甚佳,一定要食。另外要讚吓侍

應該係加左香料煮,好有薯仔味而口味亦甚佳,一定要食。

另外要讚吓侍應們服務態度好好,人手唔太足但見到佢地都好盡力服務,不停幫我地加冰水❄️。特別要多謝維維,你嘅貼心❤️,令我地有一個非常愉快又窩心又驚喜嘅晚上。

P.S. 雖然我哋今次係去慶生,但嗰度冇生日蛋糕, 自己帶左個蛋糕入去,切餅價好似只係$30,非常平。仲完全唔介意我地麻煩,幫我地雪住支準備拎出去沙灘飲嘅酒😂

德國烤豬腿配薯蓉

香烤鱸魚配薯仔