2022-06-03 178 瀏覽
《鮨千月. 望住海景食omakase😍》呢間omakase 餐廳真係不得了,我都係第一次望住海景食,一出𨋢就見到佢地嘅落地玻璃,望出款係好靚好靚嘅海景,仲要嗰時岩岩日落,真係超吸靚!仲可以行出室外露台仔影景,真係好享受嘅一餐!💖講下個menu 先,佢地有分4款omakase~ 我就點咗「粋」,$1180有前菜兩款、壽司10貫、湯同甜品~ 前菜係合桃魚仔同埋日本靜岡蕃茄配海鹽~ 蕃茄清甜好味~ 🍭右口魚🍭深海池魚🍭伊左目🍭池魚🍭銀鱈魚🍭赤蝦🍭醬油漬吞拿🍭赤貝🍭超拖羅🍭海膽壽司十貫係呢幾款,款款都好鮮美大件,最特別係佢地會依據每款壽司配搭唔同嘅醬料以作提味同調味~ 右口魚配醬油青檸汁~ 深海池魚配自製紫菜醬及豉油~ 伊左目配紫蘇葉,咬耐少少皮下油脂會出~ 池魚上面有薑花~ 銀鱈魚上面有辣蘿蔔絲,要咬耐啲 會出到魚味同甜味~ 赤蝦配梅醬青檸汁~ 醬油漬吞拿配wasabi 醬,呢個會較辣~ 海膽就配黑魚子同雪鹽~ 款款都食到師傅嘅心思😋湯有昆布,腐皮同香菇,飲落清甜~ 甜品係抹茶雪糕,擺到有個盒裝住咁,又靚又好食!
《鮨千月. 望住海景食omakase😍》

🍭右口魚