2021-05-11 3246 瀏覽
同男朋友嘅少少紀念日,專登搵咗間環境好靚嘅餐廳試吓!果然不負眾望,值得我俾10個好評!👍🏻香煎蟹餅伴青檸珍珠真材實料嘅蟹餅,入邊一絲絲嘅蟹肉,煎非常非常脆口,就算切開都相當實淨。配上青檸味嘅爆珠,同黑醋汁沙律真係多返一點青新,屬非常好嘅配搭。👍🏻龍蝦濃湯伴海鮮雲吞龍蝦味起晒泡,超濃郁!海鮮雲吞炸過,入邊蝦肉餡料爆滿。(職員仲會問你需唔需要加黑胡椒),飲完口腔仲徘徊緊個龍蝦味。👍🏻美國特級安格斯西冷扒( 10安士)一上枱已經聞到嗰陣炭燒嘅味,要咗medium rare,火候真係啱啱好,肉質粉嫩,牛味濃重。亦都因為廚師拿捏嘅時間好準確,完全冇浪費到呢一塊牛扒,好Juicy啊!拌碟嘅薯蓉十分綿滑(餐廳仲會喺上店之前問你要唔要芥末醬)👍🏻炭燒羊柳伴南瓜意大利飯點餐嘅時候餐廳會問飯嘅軟硬程度(我揀咗淋啲)。羊扒有少少羶味不過調味得宜,幾淋身。南瓜意大利飯超入味,口感亦都帶少少煙靭感,幾夠creamy,飯入面帶有厚切蘑菇,加添口感。👍🏻Sunshine surprise 真係超級驚喜嘅一杯飲品,有乳酪嘅甜亦都有橙汁和檸檬汁嘅酸,入口好夾。成杯飲品都有好用心去裝飾!👍🏻椰子意式奶凍奶凍底部嘅芒果汁超

👍🏻香煎蟹餅伴青檸珍珠

👍🏻龍蝦濃湯伴海鮮雲吞

👍🏻美國特級安格斯西冷扒( 10安士)

👍🏻炭燒羊柳伴南瓜意大利飯

👍🏻Sunshine surprise

👍🏻椰子意式奶凍
奶凍底部嘅芒果汁超甜超滑,拌上碟豆花葉同薄荷葉,奶凍多咗一份清新。

👍🏻👍🏻職員服務殷勤,每食完一道菜都會幫我換碟,呢碟仲要啱啱消毒完暖暖的,更加會不停幫我倒暖水。(又溫柔又細心)

👍🏻👍🏻環境好舒適,高空飽覽無遺,仲可以望住個夕陽慢慢西下然後搖身一變成為個燭光晚餐。

💡而家OpenRice訂座有七五折至八五折!