2017-01-08
搬咗去The ONE 已食過4次,一次lunch buffet,其餘都係晚餐,估唔到今晚將會係最後一次,已入我的blacklist餐廳!Lunch buffet不用多講,另兩次晚餐可能有叫生蠔、牛扒、海鮮等,服務態度沒有什麼異樣。但今晚因為一大班人用餐,因應適合各人所好,沒有點海鮮或牛扒食物,選了其他十多樣食物,結果換來那個"茶餐廳質素"的本地人經理不斷黑面、白眼、無禮無視對待!貴餐廳如果認為顧客要花費一定金額,大可不做信用卡優惠,並列明最低消費吧!而家又要想吸引顧客,又選擇性招呼,算係什麼餐廳、算係什麼服務!向那個不知所謂嘅經理點菜後,佢嘅態度明顯改變,無論招呼或我哋再點菜,佢都粗聲粗氣、大聲呼喝,態度極度惡劣!更對另外的waiters向我們指指點點,說什麼呢枱要share喎!而家我哋嚟係用餐,唔係嚟受氣㗎!反觀比較junior的waiter/waitress嘅服務好過那個經理和另一個高級少少的waiter好得多!説回食物質素,只能說係尚可,完全沒有驚喜!略略說當中幾樣:Smoked salmon Khoboz: 煙三文魚好腥 (1/5)Octopus carpaccio: 平平無奇
説回食物質素,只能說係尚可,完全沒有驚喜!略略說當中幾樣:
Octopus carpaccio: 平平無奇 (2/5)
印尼炒飯: 有色無味(1/5)
烤雞: 不過不失 (2/5)
Moules: 唯一好味 (4/5)
Mushroom Fricassee: 沒有菇味 (1/5)
還有多樣菜都無咩印象,平平無奇!
都係那句,食物一般,服務九流,絕無下次!