2005-02-05
2月2日晚同朋友慶祝生日,來到chesa食dinner,一去到第一個反應係,好靚,環境好有瑞士feel,服務好到無得頂,我同朋友只係order1 個appetizer,兩個main course,但係waiter們都serve得我地好好我地食完就坐係個度傾計,計埋食野我地由1930坐到2230先走,但侍應都冇不耐煩冇趕客,好impressive講番食物,頭盤鵝肝($140)個sauce既味同個鵝肝好夾,而鵝肝亦煎得好嫩,好juicy主菜1-apple cider cheese fondue($165)-我覺得酒味重左d,好似唔係好岩自己,朋友話太salty,我就覺得唔係太salty,因為芝士味來既~不過我唔太鍾意d酒味lor~主菜2-牛仔肉with mushroom sauce and pototaes($240)呢個好好食,連我唔鍾意食牛肉既人都話正,d牛肉唔會老,又唔會"un",好食!冇食甜品,但係waiter都好細心咁把支candle插係送既餠乾到同我個frd講happy birthday,不過我唔太鍾意個d餠乾既果味..chocolate我就鍾意~!同埋可refill 既bre
來到chesa食dinner,
一去到第一個反應係,好靚,環境好有瑞士feel,
講番食物,
同埋可refill 既bread好好食,但係當日就冇大家講過既蒜蓉多士
今次食得好開心,一定有下次!