2020-11-14 1101 瀏覽
琴晚諗住喺open rice訂外賣點知顯示停止服務,去到舖頭只見員工拖緊地,就問仲有無得order,有個女侍應話有,但野飲,續問點解,佢話八半last order,以上答案全部態度差,好似得罪佢咁,算。今日,晚上七點諗住open rice order實得,點知又唔得,直接去啦。去到問有無野食叫,又係嗰位帶眼鏡女仔招呼,拖長把聲應你:有,我問點解open rice order唔到嘅,佢先睇一睇部機話無電,我諗無人問佢就唔會知。跟住,我企喺度等我份雞麵,炸雞好大份,喺廚房出黎,佢(眼鏡女子)負責蓋好外賣盒然後入代的,俾我見到,佢用無帶手套嘅手整我d雞令佢可以襟到蓋,我有叫佢唔好再用手整食物。大佬,佢負責收銀,掂完晒錢嗰d野,油晒指甲油嘅手唔帶手套就掂落去。唉!野係好食,但而加疫情咁嚴重都可以咁,會唔會有d過份,d管理層唔該處理下。

外賣自取