2023-04-20 132 瀏覽
本身行開見到有台灣野食 就諗住入去幫襯吓 點知咁樣就中咗伏首先,竟然俾漏野 叫得四樣野 個吐司仲要同薯條是一個套餐點解可以俾漏😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫外賣叫咗套餐 俾漏咗個薯條😑打去叫餐廳溝通 一係退錢一係送過嚟 點知聽電話個人扮聽唔到 又叫人落去攞😵‍💫 大佬呀我都返到去 又為咗個薯條行落去?感覺到職員完全唔想解決問題最後唯有放棄個薯條 其次,味道方面🤯啲雞好乾 有一半都係細粒雞皮+炸粉🫤野飲太甜 珍珠太諗唯一係個吐司唔錯
本身行開見到有台灣野食
就諗住入去幫襯吓 點知咁樣就中咗伏
首先,竟然俾漏野
叫得四樣野 個吐司仲要同薯條是一個套餐
點解可以俾漏😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

外賣叫咗套餐 俾漏咗個薯條😑
打去叫餐廳溝通 一係退錢一係送過嚟
點知聽電話個人扮聽唔到 又叫人落去攞😵‍💫
大佬呀我都返到去 又為咗個薯條行落去?
感覺到職員完全唔想解決問題
最後唯有放棄個薯條

其次,味道方面🤯
啲雞好乾 有一半都係細粒雞皮+炸粉🫤
野飲太甜 珍珠太諗
唯一係個吐司唔錯

2022-11-01 322 瀏覽
最近迷上左飲珍珠奶茶,所以今日就去專登為大家試下呢間土瓜灣嘅台灣餐廳質素如何先🤣🤣今次叫左佢杯黑糖珍珠鮮奶👍🏻冇得少冰少甜🙈 可惜真係有少少太甜啦🥲🥲🥲我好頂得順甜味都覺得有啲太甜🥲🥲🙈🙈所以可能真係未必岩大家啦💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️或者希望佢可以改一改個配方啦💖💖另外 隻牛奶佢唔係用明治奶🥲🥲係用另一隻我都唔係好知咩奶😨見到寫住California 應該都唔差嘅🙆🏻‍♀️但飲開明治奶嘅我可能有啲嘴雕🥹覺得硬係差咁少少🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙈🙈🙈同埋啲珍珠係偏林嘅 視乎番大家個人嘅愛好啦💁🏻‍♀️👻呀 仲有 就係 杯野好多好多冰個人認為可能多左少少🤏🏻可唔可以減番少少走就會好啲🙆🏻‍♀️🧊整體黎講杯野都過得去嘅🙆🏻‍♀️不過好似樣樣野都差咁少少咁🙆🏻‍♀️希望可以有所改善 遲啲再試多次/ 試下其他野飲先👍🏻
今次叫左佢杯黑糖珍珠鮮奶👍🏻
整體黎講杯野都過得去嘅🙆🏻‍♀️
不過好似樣樣野都差咁少少咁🙆🏻‍♀️
希望可以有所改善 遲啲再試多次/ 試下其他野飲先👍🏻
2022-06-15 530 瀏覽
開咗咁耐都未試過見到幾靚諗住試下選擇唔算多,主要係雞/燒肉,飯/公仔麵亦有其他小食點知主打嘅厚切雞扒令人超失望,又乾又韌公仔麵好鹹薯條都唔好味仲要未炸得熟朋友點嘅燒肉比較好啲飲品比較好,呢杯冬瓜茶好解渴唔會太甜下次應該唔會再試,但可以淨係買初茶
開咗咁耐都未試過見到幾靚諗住試下

選擇唔算多,主要係雞/燒肉,飯/公仔麵
亦有其他小食

點知主打嘅厚切雞扒令人超失望,又乾又韌
公仔麵好鹹

薯條都唔好味仲要未炸得熟

朋友點嘅燒肉比較好啲

飲品比較好,呢杯冬瓜茶好解渴唔會太甜
下次應該唔會再試,但可以淨係買初茶
2022-02-19 536 瀏覽
➼ 香草厚雞排銷魂飯啲雞排同個名一樣係厚切的👍🏻不過啲炸粉就太厚了,食食下仲同舊肉分開咗🤣整體嚟講都算OK嘅。➼ 壽喜燒肉中華功夫麵燒肉都算入味,但個麵底就麻麻地了,冇乜味亦冇乜特別,所以食食下食埋啲肉就算了。➼ 燒肉起司千層蛋餅因為已經食咗個燒肉麵,好後悔個蛋餅都嗌咗個有燒肉嘅🤣啲燒肉同個飯嗰啲係一樣嘅🤣蛋餅皮略嫌有啲厚,不過好足料👍🏻➺ 小分享:整體嚟講,對得住個價錢的,講真冇可能Expect幾十蚊一個便當會係好Impressive,所以如果係想過下口癮,又想食個快飯,呢間都OK嘅💕另外想分享佢哋堂食都係用即棄嘅餐具,希望佢哋會改善下呢點啦😣

➼ 香草厚雞排銷魂飯

➺ 小分享:

2021-12-19
燒肉起司千層蛋餅
2022-01-29 383 瀏覽
食到一半聽另一半話間嘢好多負評 所以食到一半上黎平反下!!試咗炸雞 薯條 蛋餅 嘢飲同一份主食炸雞好香脆同juicy 份量勁多 my favourite🤪🤪薯條正常 同啲steak house offer嘢類似 都係外脆內軟 只係略嫌有啲鹹😵‍💫😵‍💫蛋餅皮有 啲啲厚 但入面啲料 包括蛋, 芝士 肉鬆都俾得好大方 👍👍👍嘢飲我飲咗 芋頭奶 走甜之後啱啱好 另一半係珍珠奶茶 半糖 奶茶幾好飲同埋珍珠有浸黑糖味不錯❤️但份主食 (功夫面) 就麻麻哋 肉好鞋 撈面都唔太啱自己口味 可以pass整體用餐體驗不錯 老闆娘同店員好熱情同nicewfh都可以落街再試下其他嘢🥰
食到一半聽另一半話間嘢好多負評
所以食到一半上黎平反下!!

試咗炸雞 薯條 蛋餅 嘢飲同一份主食
不錯❤️

整體用餐體驗不錯 老闆娘同店員好熱情同nice
wfh都可以落街再試下其他嘢🥰
2022-01-02 329 瀏覽
昨晚6:00叫了鷄腿銷魂飯外賣有濃烈油益味,很失望,可能d鷄早已炸好已放了一段長時間,跟本吃不下去,而且鷄肉也很乾身柴皮,以前食過冇咁差,結果我只勉強吃了兩舊雞及飯
2021-07-17 1164 瀏覽
六月底經過,想買杯茶飲。店內還有其他食物,但看似不吸引。最後只買了一杯熱茶坐低飲。飲品是付款後,收銀員立即沖的,不是太多客人所以不用排隊,很快便可取得飲品。找個位置坐下,大概五分鐘後喝了第一口。是好滾燙的茶,熱到立刻噴出來。之後要撕掉杯面包裝膠,攤凍了起碼半小時才能喝完這杯滾茶。從未試過買熱茶是用好滾燙的水。口腔還甩皮痛了個多星期。下次不會再幫襯此店的熱飲了。
熱培火烏龍
2021-06-30
2021-01-02 1932 瀏覽
剛好路過土瓜灣,見到呢間台灣野,想食個輕食,叫了個超司肉蛋綿吐司*囂張脆薯,38蚊,我開頭以為吐司正常會烘一下,但竟然係無烘的白包,有點失望,但食落去內裡竟然無偷工減料,應有都有,即刻加番d分,如果個包有烘一下,就吸引好多,整體來說都ok,個份量都幾大份,路過都可以食下嘅

2020-11-18 1359 瀏覽
食過派克炸雞,對台灣炸雞懷有希望,加上Google睇過“土瓜灣有咩好食"就睇中山雞部,結果山雞部既花雕雞腿銷魂飯令我好失望,就炸花雕雞腿/塊黎講,感覺同派克既炸雞、附近譽麵坊既南乳雞球相比,炸粉有點重,炸得有點柴唔夠juice,明明見有撒味粉,但係唔鹹唔甜無物味,但係聞落有酒香。至於個飯,有少少芝士味,但係個飯只係暖暖地,食到後面就凍嗮。價錢方面只可以講質量對唔住個價錢。 總體來說我既體驗唔係咁好,可能係我唔好彩,但係我應該唔會第二次食哩個飯啦,無飲過鋪裡面既飲品,下次會試下。

2020-11-14 1101 瀏覽
琴晚諗住喺open rice訂外賣點知顯示停止服務,去到舖頭只見員工拖緊地,就問仲有無得order,有個女侍應話有,但野飲,續問點解,佢話八半last order,以上答案全部態度差,好似得罪佢咁,算。今日,晚上七點諗住open rice order實得,點知又唔得,直接去啦。去到問有無野食叫,又係嗰位帶眼鏡女仔招呼,拖長把聲應你:有,我問點解open rice order唔到嘅,佢先睇一睇部機話無電,我諗無人問佢就唔會知。跟住,我企喺度等我份雞麵,炸雞好大份,喺廚房出黎,佢(眼鏡女子)負責蓋好外賣盒然後入代的,俾我見到,佢用無帶手套嘅手整我d雞令佢可以襟到蓋,我有叫佢唔好再用手整食物。大佬,佢負責收銀,掂完晒錢嗰d野,油晒指甲油嘅手唔帶手套就掂落去。唉!野係好食,但而加疫情咁嚴重都可以咁,會唔會有d過份,d管理層唔該處理下。

2020-10-04 1198 瀏覽
呢排冇得出街 日日都靠屋企人放工買外賣🤣太耐冇飲珍珠奶茶🥤🥺好開心💗講番啲飯 個燒肉飯幾抵幾好食 味道香👍🏻香草雞扒就好大份 不過唔多入味 又厚粉🤣珍珠奶茶正正常常 但一~定要叫少甜(我叫左微糖)佢啲珍珠唔甜 但之前叫錯全糖甜到我想嘔🤣
呢排冇得出街 日日都靠屋企人放工買外賣🤣
太耐冇飲珍珠奶茶🥤🥺好開心💗
講番啲飯 個燒肉飯幾抵幾好食 味道香👍🏻
香草雞扒就好大份 不過唔多入味 又厚粉🤣
珍珠奶茶正正常常 但一~定要叫少甜(我叫左微糖)
佢啲珍珠唔甜 但之前叫錯全糖甜到我想嘔🤣
2020-09-10 844 瀏覽
🔱今次要介紹嘅食物就係位於來自 旺角📜”初茶X 山雞部 (土瓜灣)📌 地址:土瓜灣農圃道18號LG樓3號舖🕐營業時間:1100-2100🍽分店地區:土瓜灣📝評價💬📢1️⃣蜂蜜檸檬$282️⃣黑糖厚鮮奶$28蜂蜜檸檬好Fresh😆夏天飲嘅時候就啱晒啦又解渴又消暑又唔怕甜😋😋😋黑糖厚鮮奶見到啲花紋就覺得好吸引🤩🤩🤩珍珠又好好咬🤤🤤🤤好鍾意喺呢度飲嘢入面又有冷氣等唔使喺條街度等😂😂😂仲有好多台灣嘢食選擇下次有機會都食埋先☺️☺️KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅 👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

🔱今次要介紹嘅食物就係位於來自 旺角
📜”初茶X 山雞部 (土瓜灣)
📌 地址:土瓜灣農圃道18號LG樓3號舖

🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩
2020-08-13 753 瀏覽
第一次食,叫左個花雕雞腿飯+珍珠奶茶飲,無諗過個雞肉會有咁香既花雕味,係好好食!! 點知食食下有一舊係未熟,有個位直程係生既,太可惜了!仲有D飯硬得濟。 下次可以試吓食佢個麵 (不過見到舊生雞肉都驚驚!)個珍珠奶茶幾好飲,d珍珠好有咬口。 點睇張相,舊雞肉都係生既

個珍珠奶茶幾好飲,d珍珠好有咬口。

點睇張相,舊雞肉都係生既
花雕雞腿塊飯
2020-08-08 597 瀏覽
/ 花雕雞腿塊 - 中華功夫麵 $48 /講起花雕雞,通常都會係凍食,但呢到係制成炸雞塊,食落好有新鮮感,炸皮脆,雞肉夠嫩滑,不過個功夫麵認真唔夠味☹️,可惜。[ 6.5 / 10 ]/ 薯餅起司千層蛋餅 $25 /入面包住一大塊即炸薯餅,食落好邪惡啊😈,芝士唔知係咪因為放咗陣先食嘅關係,就唔係好拉到芝,不過食落口感豐富,好有飽肚感,整體都好評👍🏻。[ 7.5 / 10 ]初茶X 山雞部 (土瓜灣)土瓜灣農圃道18號LG樓3號舖
/ 花雕雞腿塊 - 中華功夫麵 $48 /
講起花雕雞,
通常都會係凍食,
但呢到係制成炸雞塊,
食落好有新鮮感,
炸皮脆,
雞肉夠嫩滑,
不過個功夫麵認真唔夠味☹️,
可惜。
[ 6.5 / 10 ]

/ 薯餅起司千層蛋餅 $25 /
入面包住一大塊即炸薯餅,
食落好邪惡啊😈,
芝士唔知係咪因為放咗陣先食嘅關係,
就唔係好拉到芝,
不過食落口感豐富,
好有飽肚感,
整體都好評👍🏻。
[ 7.5 / 10 ]

初茶X 山雞部 (土瓜灣)
土瓜灣農圃道18號LG樓3號舖
2020-08-07 526 瀏覽
呢排疫症所限,好多時都會叫外賣番屋企食,今次就去左土瓜灣, 初茶山雞部食,入到去見呢間野環境都好舒服,下次有機真要去食下堂食,係度hea下。一個食,選擇真少左好多,間野叫山雞部,咁應該食雞都應該好食。今次叫左個花雕雞腿塊飯,跟餐叫台式野飲會平差唔一半,所以都叫埋杯珍珠奶茶。一開始以為花雕雞腿飯,以為係凍食黎,點知原來係炸雞黎,不過都真係當唔錯,食得到雞入面都係白滑,不過炸粉有少少厚,另反而飯都有D驚喜,因為加左D蔥,菜圃咁使到飯好食好多。下次黎再試下其他。