(非會員)
2005-09-05 5 瀏覽
上星期五同班朋友去食晚飯,打開menu,樣樣都係要百幾元既菜色.這個沒問題啦,俾貴少少,環境都算過得去...最令人氣憤的是我們叫過菜後,另一位部長過來"大聲"讀出我們點了的菜,再問,"你們夠食了?不用再要湯或其他食品?"我們說:"食住先啦,唔該晒."佢就黑晒面口咁收起個menu走開... (我們四個女仔,叫了四樣食品,合理呢,可能我們沒有叫貴價菜啦,所以俾面色我們睇.再者,那兒環境都很靜,不用這樣大聲.) 另外,我們食完之後,沒有問我們要不要其他就給我們收起所有食具,好像要趕我們快點離開.天下第一飽,只不過是細細個的"叉燒餐飽",3個包要三十幾大元,再加10%,你自己計計值唔值.其他我們食過的都是一般,沒有驚喜,只覺得,要俾這個價錢,得一個這樣的服務不太值.去酒店食,都是差不多價錢,不過不用受氣, 錢都用得開心.