2020-06-24 355 瀏覽
今日要在青衣城附件身體檢查,早上未夠10點去到青衣城一期,見好多餐廳未開,又想食茶餐廳,所以揀左哩度叫餐時,我同侍應一落單,侍應一再同本身在電腦落緊單的侍應2轉述,但其實侍應一同我本身已經隔左兩個多身位,而又要再聽侍應二覆單(真係好奇怪),成件事我要好大聲,anyway,最後佢地真係落錯單,不過算數,因為嚟錯嘅野我都食,眼見附近的人落單,侍應大多一句「轉頭」,無尾音,無嗰可唔該,無眼神交流,感覺幾差點左火腿絲仿鮑通粉+腸仔蛋多士(但最後嚟錯左火腿),通粉軟硬度ok,蛋ok,火腿絲ok但跟餐的火腿(原塊),好難食,好爛肉,咬左一啖無食,想飲熱華田,但無熱華田叫做食完我就去埋單,去到收銀,收銀都係一樣,黑口黑面,講完,下次情願行遠d食老麥好過

2020-06-24
$43 (早餐)