2020-05-03 158 瀏覽
行入去餐廳裝潢唔錯,晚餐時段,侍應會問你食麵定打邊爐。得兩個人,快快手咁我地揀左食麵,即刻有位,行到地下一層,明明見到間餐廳有好多位,無乜人坐,侍應帶左我地去一個角落撘枱,然後個位係係收餐車隔離,全部係廚餘同碗碟,好核突,當堂無胃口,同個侍應講話可唔可以換位,佢黑哂面,對眼反到得番眼白,好不情願地俾我地換個位。跟住叫野食嘅時候,我地叫左兩個麵的set,分別係夫妻麻辣湯半肚半肉和花膠雞濃湯,兩個餐都係跟乾拌麵,本來想叫個小吃招牌黃金魚皮,餐牌寫住39元,侍應話你睇下另一個餐牌先,即係打邊爐個餐牌價,足足貴一倍70幾蚊,錢係其次,個個侍應講嘅說話同態度就令人好唔開心。咁咪唔叫個小吃,個侍應喔左聲就轉身走。等左陣兩個餐到左,我點嘅係花膠雞濃湯,即刻試飲淡湯,係唔熱,勉強叫暖,好快有啲雞油係面,雞湯試真啲有酸味,雞肉不入味,有5到6件雞,多骨,花膠有2舊。個賣相好似係人地打完邊爐食淨左個款咁,但都88元一個餐,勉強完成。稍為有個好少少的係個拌麵,量正常,不辣,有蔥油味,我地都食哂,亮點係個半隻糖心蛋,質地啱啱好,好食。另外份夫妻麻辣湯都係極度普通。無乜亮點,隨餐有一件鴨血同豆腐都係凍的。食完極

等左陣兩個餐到左,我點嘅係花膠雞濃湯,即刻試飲淡湯,係唔熱,勉強叫暖,好快有啲雞油係面,雞湯試真啲有酸味,雞肉不入味,有5到6件雞,多骨,花膠有2舊。個賣相好似係人地打完邊爐食淨左個款咁,但都88元一個餐,勉強完成。稍為有個好少少的係個拌麵,量正常,不辣,有蔥油味,我地都食哂,亮點係個半隻糖心蛋,質地啱啱好,好食。另外份夫妻麻辣湯都係極度普通。無乜亮點,隨餐有一件鴨血同豆腐都係凍的。食完極速走。

埋單加埋一172元,人均86元。

歸根究底因為我地無打邊爐,消費低,所以被白眼。其實咁不滿意,嫌晚市做麵餐錢少,就唔好提供。

有好多好食的餐廳又令你奔至如歸,講真大把選擇,不用貼錢買難受。要留住一班忠實的食客,良好的服務更會如虎添翼。

總結:
環境ok(不包廚餘位附近),價錢不平,食物質素不好,服務態度劣,不會再光顧。

2020-05-02
2 分鐘 (堂食)