2020-12-21 947 瀏覽
係香港好難搵到好食嘅越南餐廳,咁岩喺網上面搵到呢間位於又一成🤩交通非常便利而且fancy嘅餐廳。見到有好多款特色嘅越南菜🇻🇳二人套餐做緊八折優惠好似幾抵食咁於是就決定try try 佢😍😍-去到門口非常有心思嘅聖誕裝飾佈置😚接待員安排左室外靠窗位置但本人比較喜歡室內嘅裝修😳於是大膽要求接待員可否安排室內位置,接待員不但沒有黑面而且態度親切表示可以oh so sweet💕落單冇幾耐前菜就到😋有炭燒豬肉份卷,肉碎生菜包,粟米墨魚餅☺️好欣賞呢個前菜,樣樣都有啲😍啱晒我樣樣都想試嘅人,最好食就係粟米墨魚餅非常彈牙好食😋食完前菜,湯啱啱好嚟到😍法式海龍王湯超級足料❗️❗️❗️有蟹肉,蝦,蜆,八爪魚配脆脆嘅麵包粒,口感豐富😋嚟到主菜有炭燒大頭蝦配牛柳粒濱海🇻🇳大頭蝦燒得啱啱好而且好新鮮🤩蝦膏配濱海一流👍🏽👍🏽👍🏽牛柳粒亦燒得啱啱好唔會太冇硬。特色越南菜之旅嚟到尾聲⋯甜品令我非常驚喜🥰侍應一落枱就有真好香嘅班蘭味撲鼻就係綠色嘅西米班蘭糕,忍唔住即刻試🤪口感軟綿綿而且暖暖地😭人間美食😭跟住就係椰子雪糕🍦以為同普通嘅雪糕一樣😱點知一入口就有一粒粒嘅椰絲😍好香嘅椰子味😚最後就係椰汁紫糯米,我唔太好紫糯米 呢個細

牛柳粒亦燒得啱啱好唔會太冇硬。

特色越南菜之旅嚟到尾聲⋯甜品令我非常驚喜🥰侍應一落枱就有真好香嘅班蘭味撲鼻就係綠色嘅西米班蘭糕,忍唔住即刻試🤪口感軟綿綿而且暖暖地😭人間美食😭跟住就係椰子雪糕🍦以為同普通嘅雪糕一樣😱點知一入口就有一粒粒嘅椰絲😍好香嘅椰子味😚最後就係椰汁紫糯米,我唔太好紫糯米 呢個細細杯 唔太甜 好適合唔鍾意太甜嘅人anyway 呢個甜品成為咗完美嘅句號。